StoryEditorOCM
SportRAT NA TRAVNJAKU

Nakon kaosa u kojem je stradao Livaković procurila fotografija iz svlačionice Fenerbahčea, poruka je moćna

Piše Sport SD
18. ožujka 2024. - 07:06

U derbiju 30. kola turskog prvenstva Fenerbahče je u gostovima svladao Trabzonspor (3:2). Susret je obilježio neviđeni kaos u samoj završnici, ali i kraj susreta tijekom kojeg je hrvatski vratar Dominik Livaković pogođen nepoznatim predmetom u glavu, a potom i udaren šakom u glavu - pišu Sportske novosti.

Osim vratara Vatrenih napadnuti su i drugi igrači Fenera, neki su i ušli u klinč s huliganima, ali velika većina ih je uspjela pobjeći s terena na vrijeme. Nakon utakmice na društvenim mrežama je osvanula i zanimljiva fotografija iz svlačionice na kojoj se mogu vidjeti nasmijana lice uz poruku:

- Ova momčad stoji čvrsto. Nećemo dozvoliti nikom da ukalja naš klub i dres. Ovo je za sve nas.

Nakon utakmice javio se i trener gostiju Ismail Kartal koji je imao puno toga za reći. Trener jednostavno nije mogao shvatiti količinu mržnje koja vlada između dva kluba.

- Ne razumijem zašto vlada ovolika mržnja između dvije momčadi. Oni su nas dobili na našem stadionu, slavili su na terenu i čestitali smo im sportski. Zar mi nismo mogli isto? Ovo su dva velika kluba i ovakve scene se ne smiju događati, rekao je Kartal pa nastavio:

- Mog igrača su pogodili u 60. minuti i utakmica je trebala odmah biti prekinuta. Suci su bili spremni zaustaviti susret, ali mi smo to odbili. Mi smo svi Turci, moramo biti pažljiviji jedni prema drugima. Ovo je naša zajednička država.

Treba također istaknuti kako su igrači i stručno osoblje Fenera ostali u svlačonici još satima nakon utakmice. Razlozi su bili oni sigurnosni, jer, čekali su policiju koja im je trebala osigurati siguran odlazak sa stadiona.

29. svibanj 2024 12:56