StoryEditor
SportADMIRAL BET ABA

Nakon osam kola KK Zadar je i dalje na jednoj pobjedi - Carter je bio prvi strijelac susreta, ali Budućnost je lako pobijedila

Piše Dražen Žura
13. studenog 2021. - 21:09

PODGORICA – Dvorana: „ SC „ Morača”. Gledatelja: 100. Budućnost VOLI – Zadar 84 : 69 ( 23 : 16 , 22:18, 16:17 ,23:18).

Suci: Denis Hadžić ( Hrvatska ), Aleksandar Milojević i Vladimir Vesković ( Srbija).

BUDUĆNOST: Cobbs (7), Šehović ( 9), Micov (14), Barović (8), Seeley (11), Nikolić (4), Jagodić – Kuridža (5), Drobnjak (8) , Wiley (13), Popović (5).

ZADAR: Carter(15) , Marčinković (3) , Jordano (3) , Brala (2) , Vuković, Bursać (12), Junaković (8), Buljan (6), Drežnjak (11), Mavra, Luković (9).

Zadar se spuštene glave vraća iz Podgorice, baš onako kako su izgledali u nekoliko navrata kroz utakmicu protiv Budućnosti, jer unatoč kvaliteti domaćina, nekako se moglo pronaći voljni moment. Ovako su i dalje na svega jednoj pobjedi u Admiral BET ABA ligi, u osam odigranih kola.

Podosta puta „govor tijela„ nije bio u skladu s optimističnim najavama prije ogleda pokraj Morače. I onda kada se rezultatski znalo biti nešto bliže Budućnosti, nedostajao je onaj jedan „kamenčić u mozaiku” da bi se moguće zakuhalo domaćinu.

Upravo su takve situacije dozvoljavale Budućnosti dovoljno komotnosti, za novi iskorak u prednosti, tako da su nerijetko plovili od plus 15, onda se znali i spustiti, ali svega jednom u drugom dijelu dvoboja na minus 9 poena. I tu je praktički Zadar posve stao, dok je Budućnost lakoćom otišla na 76:56 u 36.minuti , pa se onako „laganini” moglo zatvarati utakmicu.

Na koncu kad se zaviri u statistiku ispada kako su nebitne „titule” otišle na zadarsku stranu! Jer je Carter imao najbolju valorizaciju, ujedno se pokazao kao prvi strijelac susreta, Drežnjak je imao pet skokova, i bez promašaja, jednom je je pokušao i pogodio za dva , dok mu je tri od tri bila „trica”, Mavra je skupio šest asistencija!

A ukupna valorizacija Budućnosti debelo iznad Zadra(101-69), što zorno kazuje kako su bili baš momčad, odnosno, svi su ponešto ugradili u pobjedu. Kod Zadra bez ubačaja ostali su Vuković i Mavra!

21. svibanj 2022 15:17