StoryEditorOCM
SportOSMINA KUPA

Nakon poraza od Cedevite-Olimpije Zadar u utorak gostuje kod Cedevite Junior. Perinčić: "Imperativ je pobjeda"

Piše Dražen Žura
11. siječnja 2021. - 14:12

Nedvojbeno, dugo se vrtjela i još će se vrtjeti zadnja akcija Zadra u ogledu s Cedevita–Olimpijom (78:80), u kojoj je Kodi Justice promašio šut za tri poena. Kasnije je Ivan Perinčić, kao pomoćnik i zamjena za odsutnog prvog trenera Veljka Mršića, koji je istina, utakmicu pratio s tribina, bez imalo dvojbi i skrivanja kazao kako je to bila njegova odluka. Svaka čast, malo je onih koji bi na njegovom mjestu otkrili pravu snimku dogovora s igračima. Ali je podosta onih koji bi zadnji napad odigrali drukčije, odnosno, tražili povoljniju poziciju za nekoga tko može ugroziti suparnički obruč, recimo, kroz šut za dva poena. Može se još nizati i druga razmišljanja ili okrenuti prema pogreškama koje su se Zadru dogodile baš u trenucima u kojima se nije smjelo izgubiti koncentraciju. Dogodilo se i povratka nema, pitanje toga posljednjeg napada, raščlanjivalo se odmah iza utakmice u svlačionici.

- Gledao sam utakmicu, primjetno je koliko smo pali, posebice u snazi, jer su brojne stanke ostavile traga na nekim igračima. Nadalje, istima je potrebno vrijeme kako bi se vratili u željenu formu, jedni to brže odrade, drugima ide teže. I svima kao da nedostaje malo više koncentracije, što me tjera na razmišljanja kako smo primjerice s Igokeom bili punih 30 minuta u igri, a onda nestali. Ovoga puta na drugoj strani smo imali Cedevita–Olimpiju, koja se bori za Final four i imali taj šut za pobjedu. Nije ušla lopta iako je Justice ozbiljan šuter. Dolaskom Antonija Jordana na toj ćemo poziciji biti još snažniji, zato vjerujem da ćemo se u drugom dijelu ABA lige dignuti, jasno, ako ne bude zastoja koji nas stalno vraćaju – kazao je Mršić koji još uvijek iz zdravstvenih razloga neće voditi Kup utakmicu, ali je najavio kako će upravo Jordano imati svoj debi u zadarskom dresu.

Zadar je doista izgubio kontinuitet ozbiljnih treninga, jer je raspored podosta zgusnut, preklapaju se termini ABA ligi i HT Premijer lige. Uz sve valja odraditi sedam odgođenih utakmica, četiri u regionalnom natjecanju, tri u Prvenstvu Hrvatske.

O čemu se pak razmišlja vezano uz obranu prošlosezonskog osvajanja Kupa Krešimira Ćosića.

- Ovo je nama jedna od najvažnijih utakmica u siječnju. Maksimalno ozbiljno i koncentrirano dočekujemo ovu utakmicu. Nakon stresne utakmice s Cedevita-Olimpijom i neprospavane noći, najvažnije je ekipu dignuti i regenerirati, kako bi spremni dočekali utakmicu protiv Cedevite Junior koja će biti zahtjevna, jer će oni sigurno biti motivirani da probaju pobijediti i napraviti iznenađenje. Sad kako imamo cijelu ekipu na okupu mislim da smo spremni odigrati jednu dobru utakmicu, naravno imperativ je pobjeda – kazao je Perinčić.

Utakmica osmine finala Kupa Krešimira Ćosića protiv Cedevite Junior igra se u utorak u Zagrebu s početkom u 18 sati.

Tri zaostale utakmice ABA lige

Zadar još uvijek nije dobio termine za utakmice ABA lige koje su morali staviti na "mirovanje", Mornar na gostovanju, te Budućnost, Borac i Cibonu kod kuće. U HT Premijer ligi moraju na tri gostovanja gdje ih čekaju Alkar, Šibenka i Škrljevo, međutim, vrijeme odigravanja i dalje je nepoznato.

26. travanj 2024 22:49