StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA 

Nakon poraza od Zaboka na domaćem terenu, trener Puntamike Hrvoje Vlašić: „Defenzivno smo bili loši”

Piše I. Gjergja
11. siječnja 2021. - 13:21

Sonik Puntamika je poražena na domaćem terenu od agilnih igrača Zaboka koje je predvodio odlični Antonio Črnjević postigavši 23 koša. Zadrani su imali u svojim redovima najboljeg igrača Tomislava Cvitkića (25 koševa), no nije mogao sam. 

Ni jedni ni drugi nisu najbolje ušli u susret, bila je izjednačena igra, da bi domaćini završili sa šest koševa prednosti prvu četvrtinu. Poluvrijeme je pripalo Puntamiki, no sredinom treće četvrtine domaćinima polazi za rukom malo što, dižu se gosti i pred sam kraj nakon što je Rašić zakucao za 62:65, deset vezanih poena postižu gosti za pobjedu. 

Evo što su kazali treneri, Hrvoje Vlašić i Ivan Tomas.

- Čestitke mojim igračima na pobjedi. Mislim da smo nekako mekano ušli u susret, no kako je odmicalo vrijeme sve smo bili bolji. Jednostavno su igrači shvatili da mogu igrati, biti ravnopravni i pobijediti. Bili smo dosta disciplinirani u igri i zasluženo ostvarili pobjedu u Jazinama, kazao je trener Zaboka Ivan Tomas.

- Defenzivno smo bili loši, igrali nekih 15 minuta dobro, imali i do 10 poena prednosti nakon dvije tri rotacije smo izgubili igru. Zabok je išao u preuzimanje, a mi kao da smo tražili slaba rješenja, tu smo se izgubili, spuštali smo loptu, no oni su praktički kroz cijelu utakmicu isto to radili iako nemaju centra i radili nam problem. Mi smo s Runjićem trebali biti agresivniji no nismo i krenulo je sve nizbrdo, pokušavali smo se vratiti i uspostaviti ritam, ali opet nije išlo, a oni su se razigrali i zasluženo pobijedili, kazao je trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić. 

- Zaboku bi čestitao na dobroj igri i pobjedi na gostujućem terenu. Mi smo se nakon poraza u Splitu pokušali vratiti u „život“ nismo uspjeli iako smo dobro trenirali, jednostavno nije danas bio naš dan. U trećoj četvrtini su nas prelomili, a mi se nismo uspjeli vratiti u igru, još jednom im čestitam na pobjedi, kazao je najbolji igrač na utakmici Sonik Puntamike, Tomislav Cvitković.

24. travanj 2024 11:07