StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Nastavak utakmice s Neretvom koju je prekinula kiša, HNK Zadar igra u utorak i kreće s vodstvom od 1:0

Piše Ivica Gjergja
14. studenog 2021. - 13:15

Nakon 15. kola Treće HNL-Jug HV Posedarje je šesto s 26, Primorac deveti s 22, a Zadar 11. s 19 osvojenih bodova, ali i utakmicom manje. Evo što se događalo u posljednjem kolu,.

Vitezovi su na svom igralištu u Posedarju nekompletni dočekali vrlo dobru momčad Hrvaca koja u svakom trenutku zna što joj je činiti. Poraženi su 0:2, a imali su sve: igru, bili dominantniji i napadali, no jako loše vrijeme i teren nisu dozvoljavali da se razvije igra kako su htjeli. Pored toga vratar gostiju Ivan Jelić bio je „čudotvorac na vratima“, obranio je sve što je išlo prema njemu.

Gosti su dva puta išli brzim kontrama koje su izvrsno izvodili i dva puta zabili za pobjedu od 0:2. Ne vjerujemo da Vitezovi „posustaju“, očekivati je da će se resetirati povratkom nekih igrača u sastav i vratiti se pobjedama. Podsjetimo da su se Vitezovi nakon pobjede 16. listopada nad Zmajem 1:0, odigrali pet susreta od čega dvije odigrali neodlučeno, a tri poraženi. Sigurno je ovakav rezultat uzeo treneru Josipu Butiću i njegovom stožeru mir, ali vjeruju da će zajedničkim snagama ovaj „crni niz“ ubrzo prebroditi.

Primorac je je na gostovanje u Opuzen na noge došao prošlogodišnjem prvaku Neretvancu koji je sada na petom mjestu, pun optimizma koji je gradio na dobrim prethodnim igrama. Izvrsno su počeli susret već u petoj minuti Nikola Marić je zabio za vodstvo, da bi isti igrač iskoristio slabosti u obrani domaćina i zabio i drugi gol u 27. minuti susreta. Imali su komotnu situaciju igrači trenera Marka Moravčića, igrali dobro, nema im se što zamjeriti, no „propali“ su pogotkom domaćina u 49. i poravnanjem u 78. minuti. Ni nakon toga „primorci” nisu stali, zaigrali još jače i u samom završetku susreta igrači su tražili priznanje gola, tvrdili su da je lopta prešla gol-liniju, no sudac nije to učinio, nego je podijelio nekoliko kartona. Zanimljivo da su gosti iz Biograda dobro izkartonirani sa sedam žutih i jednim crvenim, a domaćini ni jedan nisu dobili. Malo rekli bi, čudan kriterij, no o tom nekom drugom prilikom.

U Zadru na Stanovima nakon što su nogometaši HNK Zadra vodili 1:0 (Bačkov 43. min) protiv Neretve u prvom dijelu, susret je prekinut početkom drugog dijela. Prekinut je radi naplavine vode na igralište gdje se izlila kiša, pa nije bilo uvjeta za igru.

Iz HNK Zadra su nakon brojnih upita odgovorili i naveli članak 57. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a, a koji glasi:

-Ukoliko je utakmica stalnog natjecanja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli ukloniti (nevrijeme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, potres i dr.), o čemu odlučuje sudac, odigrat će se nastavak utakmice od minute u kojoj je ista prekinuta ukoliko je do prekida došlo prije isteka 80% regularnog vremena određenog za igru.

Po navedenom, nastavak utakmice Zadar- Neretva će krenuti od 46. minute odnosno drugim poluvremenom i rezultatom od 1:0.

19. travanj 2024 10:03