StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO U JUDU

Nastupilo 316 dječaka i djevojčica iz 56 klubova: judo klub Zadar je s pet natjecatelja osvojio dva treća mjesta

Piše I.Gjergja
24. svibnja 2022. - 08:39

U Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske u Judu za uzrast dječaka i djevojčica do 14 godina, a u dvorani Sutinska vrela nastupilo je 316 dječaka i djevojčica iz 56 klubova. Judo klub Zadar je, predvođen trenerom Antom Zankijem i Stipom Grgasom nastupio sa pet natjecatelja te osvojio dva treća mjesta.

Tako je u konkurenciji djevojčica do 40 kilograma, Mia Katušić sa tri pobjede i jednim porazom osvojila brončano odličje. U konkurenciji djevojčica do 57 kilograma, Luce Rumora je sa istim omjerom pobjeda i poraza osvojila brončano odličje. U istoj kategoriji do 57 kilograma Marta Parica je zauzela peto mjesto.

U konkurenciji dječaka do 46 kilograma Duje Tudorović je nesretno "upisao" jedan poraz i tako ispao sa daljnjeg natjecanja. U kategoriji dječaka do 50 kilograma Matej Vučić je ostvario jednu pobjedu pa zatim poraz i tako ispao sa daljnjeg natjecanja.

- S onim što smo učinili u jakoj konkurenciji i velikom broju natjecatelja smo zadovoljni, tim više što su našim natjecateljima ovo i prvi nastupi - rekao nam je trener Stipe Grgas.

19. travanj 2024 16:31