StoryEditorOCM
SportATLETIKA ERSTE PLAVA LIGA I OVE GODINE U ZADRU

Natjecanje u Zadru održati će se 31. svibnja!

Piše Ivica Gjergja
1. svibnja 2017. - 22:51
djeca

U Zagrebu je predstavljeno peto izdanje Erste Plave lige (EPL), kao i kampanja "60 minuta kreni", a u tu svrhu održana je konferencijom za novinare i panel raspravom na temu "Kako potaknuti djecu na svakodnevne fizičke aktivnosti"
-Prije pet godina uloženo je šest mjeseci rada kako bismo osmislili projekt koji sam prezentirala Hrvatskom atletskom savezu. Puno su mi pomogli kolege i prijatelji Tina Gaćina Perković, Marko Grgurić, Nina Katalinić, Srećko Opašić. Savez je odobrio projekt, ali novac za realizaciju i provedbu morala sam pronaći sama. Nina Pentek, direktorica marketinga Erste banke prepoznala je projekt i tako smo počeli. Erste plava Liga nije samo sportsko natjecanje, svake godine nastojimo promovirati nove društvene vrijednosti jer smo svi odgovorni ako su djeca postala demotivirana za redovitu fizičku aktivnost. Zato ove godine promoviramo kampanju u 60 minuta KRENI“ - kazala je voditeljica EPL Ivana Brkljačić.                              

Član Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. Zdenko Matak govorio je o važnosti bavljenja sportom i podršci banke projektu:                                                                      

-To što je već gotovo 19.000 osmoškolaca prošlo ovom ligom je ono najvažnije zbog čega ovo radimo. Kad se natječu, pobjeđuju i gube pripremaju se za život koji je pred njima. Ovdje se radi o najmlađima, a mi imamo određenu odgovornost prema zajednici, pa tako i prema sportu, rekao je Matak naglašavajući kontinuiranu potpora banke radu sportskih klubova i manifestacija. Na panel diskusiji sudjelovali su Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj sporta u Središnjem državnom uredu, Zlatko Mateša iz HOO, Ivica Lovrić iz Grada Zagreba, Mario Zorko urednik SN, Filip Hrgović, osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ambasador Erste Plave lige i naš najbolji skakač s motkom Ivan Horvat iznio je svoje viđenje važnosti atletike i sporta u životu njegovih djece i mladih. Panelu su nazočili i Klaudija Bubalo, Marijo Možnik, Matija Kvasina, Hrvoje Sepp, Damjan Peterlin i dugi.                                                                                                                                  

Erste Plava liga jedinstveno je atletsko natjecanje učenika i učenica hrvatskih osnovnih škola, koje već petu godinu zaredom organizira Atletski klub Pro Sport s parterima - Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste mirovinskim fondovima. U želji da se potaknuo djeca na sportske aktivnosti, kroz 6 gradova omogućili su im u Hrvatskoj da se prijave na najveće i najmasovnije dječje sportsko natjecanje, koje je u prve četiri godine okupilo preko 18.849 natjecatelja.                                          

Erste Plavu ligu podržali su kao ambasadori natjecanja najbolje hrvatske atletičarke i atletičari: Sandra Perković, Sara Kolak, Blanka Vlašić, Andrea Ivančević, Ana Šimić, Stipe Žunić i Ivan Horvat.

                                                         

Kalendar natjecanja: Makarska (AK PRO SPORT) - četvrtak, 4.5.2017.                                      

Osijek (AK Slavonija-Žito) - četvrtak, 11.5. 2017.                            

Rijeka (AK Kvarner) - srijeda, 17.5.2017.                                    

Zagreb (AK PRO SPORT) - četvrtak, 18.05.2017.                                      

Pula (AK Medulin) - srijeda, 24.5.2017.                                      

Zadar (ASZŽ) - srijeda, 31.5.2017.                                            

                                                                        

20. travanj 2024 16:10