StoryEditorOCM
SportNOVI INCIDENT

Navijači u Zadru na košarkaškoj utakmici vrijeđali Milana Borjana, burna reakcija u Srbiji: ‘Ovo im nije trebalo‘

Piše Sport SD
13. veljače 2023. - 08:34

U 18. kolu ABA lige, košarkaši Crvene zvezde slavili su na gostovanju kod Zadra u Višnjiku sa 95:76. Ipak, veća vijest od samog rezultata u Srbiji je incident koji se dogodio na tribinama. Kurir piše kako je susret obilježilo "nedolično ponašanje domaćih navijača".

- Milane vrati traktor! Bijedna gesta navijača Zadra, Hrvatima ovo nije trebalo! - stoji u naslovu koji se referirao na transparent koji je bio izvješen na utakmici. Odnosio se na kanadskog vratara srpskih korijena Milana Borjana, koji na brani za Zvezdu od 2017. godine, a protiv Hrvatske je igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

- Ponovo ružno ponašanje navijača u Zadru. Ovog puta prema košarkašu Crvene zvezde Stefanu Lazareviću - objavio je pak Mondo.

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević ostao je ležati na parketu nakon što ga je igrač Zadra Arijan Lakić udario u preponu. Uz bolnu grimasu na kraju se pridigao, a onda uz pomoć klupskog fizioterapeuta jedva otišao do klupe, pa zatim u svlačionicu iz koje se nije vraćao. Mondo ističe kako su mu u trenutku izlaza domaći navijači zviždali i dobacivali, a Lazarević je psovao sebi u bradu, prenose Sportske novosti.

Kurir podsjeća i da su navijači Zadra u nedavnoj pobjedi protiv Borca (85:75) vrijeđali Đorđea Gagića. Bivši igrač Partizana i reprezentativac Srbije, inače rodom iz Benkovca u toj je utakmici ABA lige nekoliko puta ulazio u obračun sa sucima i protivničkim igračima. Izgledalo je kao da želi i na tribine obračunati se s navijačima.

Na koncu je isključen, a dok je hodao prema svlačionici podigao je srednji prst.

27. rujan 2023 07:57