StoryEditorOCM
SportEVO ŠTO KAŽU TRENERI NAKON UTAKMICE

Nazor: Nekako su bili zreliji za pobjedu u finalu Zdovc: Vratila nam se sreća  jer smo imali dan više odmora.

17. veljače 2018. - 21:49
cedevita_cibona24-170218

Konačno se i Juraj Zdovc, trener pobjedničke Cedevite mogao malo opustiti jer sve što je radio kroz sezonu mučilo je ne samo njega nego i cijeli stručni stožer, otuda i njegovo opuštenije izdanje nego inače. Strpljivo je čekao da se iz Ciboninih redova oglase o finalnoj utakmici. Prvi je riječ uzeo Karlo Uljarević.

- Ništa, treća utakmica u tri dana. Dali smo sve od sebe i imali neke priliku kod deset viška i to izgubili. Cedevita se pokazala kao bolja momčad i treba joj čestitati. Za njih je mala prednost bila što su imali jedan dan odmora, ali to nije alibi za nas. Kako sam se osjećao u finalu? Možda je bio pristutan umor, možda sam malo zabrljao, ali uglavnom to je to – zaključio je mladi igrač Cibone koji je briljirao večer prije protiv Zadra.

Nije previše zabrinuto izgledao ni Ante Nazor, trener Cibone, očito svjestan kako se u dvije večeri teško može odigrati dvije jednako kvalitetene utakmice.

- Čestitao bih Cedeviti, njihovom stručnom stožeru i upravi kluba. Nekako su bili zreliji za pobjedu u finalu. Je li ova treća utakmica u nizu ostavila traga vjerojatno jest, ali kad je finale onda se igra ono što se kaže i "bez noge". Nismo iskontrolirali neke stvari, agresivnu obranu prije svega i samo činjenica od 15 izgubljenih lopta sve govori.. Nedostajalo nam je laganih poena, što su oni za razliku od nas imali. Ponosan sam na dečke i na njihovo ponašanje. Kod deset viška mogli smo pametnije odigrati, ali unatoč konačnom ishodu nedostajalo je jako malo da sve bude drukčije. Vidio se određeni trag vezano uz umor iskusnijih igrača, ovoga puta ni adrenalin nije pomogao, nekad ne možeš protiv tijela. Po snazi rostera oni su jači od nas ali to nije uvijek presudno – kazao je Nazor.

U pobjedničkom ritmu u press dvoranu utrčao je Filip Krušlin....

- Htio bih čestitati svim dečkima, svima u klubu, zapravo došli smo u teškom energetskom stanju, prije nekoliko dana velika turneja i sve nedaće koje su nas pratile, danas su iza nas. Izdigli smo se  iznad toga i pokazali da smo najkvalitetniji i zasluženo osvojili kup. Trice na krase, večeras izvrsno šutirali, iako smo imali i onih manje boljih, ali je ovo bila večer Williama Cherrya, koji je inače fizički strašan igrač, dobar je u obrani, daje nam podstreh s klupe. Odigrao je ključnu ulogu u osvajanju kupu – kazao je Krušlin.

I onda je na red došao Zdovc...

- Čestitao bih svojim igračima, ali i  Ciboni na dobroj igri. Moram biti pošten, vratila nam se sreća  jer smo imali dan više odmora. Cibona je izbacila Zadar i potrošili su se puno. Ona utakmica sa Zabokom me zbunila nisam znao jesmo li umorni ili je bilo podcjenjivanje. Za finale sam rekao da moramo energetski biti jači, Cibona je taktički riskirala, dan ranije su uspjeli danas nisu. Kod njihovih plus deset nisu pogodili neke šuteve. Mi smo bili favoriti i opravdali tu činjenicu- otvoreno će Zdovc, koji je pojasnio obranu na Luki Žoriću.

- Volim kontakt igru jedan na jedan da se potučeš, ostali će ti pomagati, odnosno, ne smije primati loptu, pojačati obranu i ništa posebno. To smo radili dobro. On se malo i umorio, Cibona ima dosta dobrih igrača. Mi smo se lomili, ali kad je krenulo dizali smo se kroz utakmicu, rasli i otišli do pobjede. Igrači imaju odmor do petka.

 

 

19. travanj 2024 01:28