StoryEditor
SportRATNICI BOKSAČKOG KLUBA ARES BRILJIRAJU NA NATJECANJIMA

Nekić zlatni, Bukvić srebreni i Matijević brončani!

Piše I.I.
21. listopada 2019. - 19:40

Boksački klub Ares ovog je vikenda nastupio na jakom međunarodnom turniru „Zagreb Open“ koji se održao na Zagrebačkom velesajmu od petka do nedjelje. Na turniru je nastupio veliki broj europskih i svjetskih zemalja, među kojima su Kanada, Rumunjska, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija, Crna gora, Poljska i Bugarska.

Boksački klub „Ares“ krenuo je u svoje zagrebačko putovanje sa sedam boksača kako bi osim i na turniru, sudjelovali na kvalitetnim sparing treninzima koje su organizirali s ostalim boksačima. Glavni "ratnici" na turniru bili su Ivan Nekić koji je osvojio zlatnu medalju, Luka Bukvić koji je bio srebrni, te Luka Matijević koji je osvojio broncu. Niko Dražina, Pino Rimanić, Vice Radonić i Frane Šare svakodnevno su bodrili svoje kolege i marljivo trenirali i odrađivali sparing treninge kako bi što bolje iskoristili ovaj turnir za stjecanje dodatnog iskustva.

Prvog dana turnira Luka Matijević u četvrtfinalu uvjerljivo je s rezultatom 3:0 pobijedio aktualnog prvaka Hrvatske Janka Grosa iz zagrebačkog kluba Omega, dok je Luka Bukvić drugog dana turnira pobijedio aktualnog prvaka Matka Stojanovića iz zagrebačkog Gladijatora. Luka Matijević je u polufinalnom ogledu s reprezentativcem Srbije tijesno izgubio rezultatom 2:1 te osvojio brončano odličje. 

Trećeg dana Ivan Nekić u polufinalnoj borbi pobjeđuje prekidom i to početkom druge runde Nikolu Vučkovića iz zagrebačkog „Leonarda“ te na taj način osigurava finale, dok je Luka Bukvić u tijesnom i neizvjesnom meču izgubio od reprezentativca mađarske rezultatom 2:1. Time je Luka zavrijedio srebrno odličje.

Zadnjeg dana turnira Ivan Nekić je u finalnom srazu uvjerljivo pobjedio Duju Kutlešu iz Rijeke te osvojio zlatnu medalju na turniru. Nekićeva finalna pobjeda dobiva na dodatnoj težini iz razloga što je Duje Kutleša do meča s Nekićem bio aktualni prvak hrvatske.

- Valja napomenuti kako su naši boksači boksali na četiri jaka međunarodna turnira u nizu te su se sa svakog vraćali s medaljama. BK „Ares“ namjerava nastaviti kontinuirano pohoditi više različitih domaćih i međunarodnih natjecanja kako bi naši boksači stekli što više iskustva, sportskog znanja i kako bi se što bolje razvili u sportskom i natjecateljskom smislu, kazali su Trener Niko Marketin i Vedran Bajlo dodajući kako je njihova glavna misija i cilj kluba promoviranje zdravog načina života, međusobnog sportskog uvažavanja i poštovanja, njegovanje „fair playa“ i poštivanje boksačkih odnosno sportskih kolega.

#ZADAR#BK ARES#ZAGREB OPEN

Izdvojeno

03. srpanj 2020 16:50