StoryEditorOCM
Sport3. HNL JUG 33. KOLO

Neretvanac nadigrao Primorca: kad svoje šanse ne realiziraš, dobiješ tri komada...

Piše Ivica Gjergja
5. lipnja 2021. - 20:42

BIOGRAD – Igralište „Kazimira i Silvia“. Sudac: Mirko Odrljin (Čoporice) 7. Pomoćnici: Sarić i Taraš.

PRIMORAC – NERETVANAC 0:3 (0:0)

Strijelci: 0:1 Lukić (55), 0:2 Ćepo (75), 0:3 Deak (77).

Najbolji igrač: Danijel Lukić (Neretvanac)

PRIMORAC: Borgolett 6, Birkić - (od 42. Labus 6,5), Ješe 6,5, Klopp 6,5, Lazarevski 6,5, Reza 6,5, Pranić 6, Okechukwu 6, Jurišić 6 (od 62. Lokin-), Brkić 6. Trener: Krešimir Sunara 6,5.

NERETVANAC: Perić 7, Mihaljević 7, Deak 7,5, Krešić 7, Bubalo 7, Stojčević 7,5, Taslak 7, Popić 7, Ćepo 7, Lukić 7,5, Bačić 7 (od 83. Peart-). Trener: Goran Proleta 7.

image
Promorac - Neretvanac
I. Gjergja

Obično tako biva, kad svoje prigode ne materijaliziraš, primiš pogotke i izgubiš utakmicu.

I jedna i druga momčad ušle su maksimalno ozbiljno u susret, no nešto bolje su stajali domaći igrači. Neretvanac se iskazao kao borbena, uporna momčad za koju nema izgubljene lopte ni na kojem djelu terena. Nekoliko puta su domaćini probili oba boka no njihovi napadači nisu bili na mjestu, obrana gosta je znala to sve očistiti.

U 15. minuti je gostujući napadač Luka Bubalo jednu ukazanu priliku zapucao, a odmah su uzvratili domaći u brzoj kontri, sve je bilo dobro osim što je Jurišić bio neprecizan. Nastavljaju domaćini napadima ali su gosti u svom „filmu“, jaki i obrambeno pojačani ne daju vratima Perića. Nakon što je u 26. minuti Okechukwu sve dobro uradio iz solo akcije, zapeo mu je udarac u šumi nogu.

Inicijativu preuzimaju gosti i u dva navrata iskazuju se brzim kontrama. Prvo je Bačić lijepo ušao u kazneni prostor, ali bez završnice, da bi Papić u smiraj susreta tukao i promašio, bolje reći vratar Borgelott je podsjetio na nekadašnje dane odličnih intervencija.

image
Promorac - Neretvanac
I. Gjergja

Gosti su do kraja poluvremena nošeni navijačkim povicima (nekolicina ih je bila iza gola domaćina na istočnoj strani igrališta) pokušavali doći do vodstva, ali nisu uspjeli. Sve u nastavku drugog dijela repriza je prvog na jednoj i drugoj strani osim što su gosti efikasni.

Nakon što je gostujuća obrana izbacila jednu dugu loptu u polje domaćina (55. minuta) njen let je pratio Danijel Lukić. Stasiti napadač krenuo je s njom nekih desetak metara praćen dvojicom obrambenih nogometaša i između njih pronašao put do mreže vratara Borgoletta za vodstvo od 0:1.

Opet je potencijalna opasnost za gol Lukić kojeg je na nekih 30 metara oborila obrana domaćih, izveo je izravni slobodni udarac no lopta je otišla preko vratiju.

image
Promorac - Neretvanac
I. Gjergja

U 75. minuti ofenzivni Opuzenci su došli do drugog gola, nakon što je Lukić ubacio lotu u peterac, odbila se u polje a natrčao je Ćepo i preciznim udarcem zabio za 0:2. Samo dva minuta kasnije iz kornera je Stojčević izvrsno ubacio, a najviši u petercu bio je Dino Deak koji je loptu zakucao u mrežu za velikih 0:3.

Destetak navijača iz Opuzena navijalo je iza ograđenog dijela prostora igrališta. „Šampioni, šampioni..” poticali su svoje na igru i davali ton za pobjedu. Isplatilo im se Opuzen već sad „gori“!

image
Promorac - Neretvanac
I. Gjergja
26. travanj 2024 04:33