StoryEditorOCM
SportVIDEO: ZADARSKI NAPADAČ ZA POVIJEST!

Nesuđeni Vatreni napravio nešto što nije uspjelo ni velikanima Messiju i Ronaldu

Piše SN
7. kolovoza 2018. - 11:39
sanitini

Pedantni statističari morat će dobro potegnuti u nogometne arhive kako bi pronašli kada je zadnji put hrvatski nogometaš dva prvenstvena kola u nizu zabio hat-trick. Teško se, zapravo, uopće sjetiti nekog europskog igrača koji je prvenstvo otvorio s dva hat-tricka.

To nije pošlo za rukom niti Cristianu Ronaldu, niti Lionelu Messiju, a pričamo o ponaboljim golgeterima u povijesti nogometa. Sve je njih jučer nadmašio Ivan Santini (29), stasiti Zadranin i povremeni hrvatski reprezentativac, koji trenutačno u Anderlechtu proživljava dane iz snova.

U prvom kolu novog prvenstva Belgije zabio je Santini tri gola na gostovanju kod svog bivšeg kluba Kortrijka (4:1), a jučer je s tri gola torpedirao Oostende u 5:2 pobjedi u Bruxellesu. Dakle, u dvije prve službene utakmice za Anderlecht postigao je nevjerojatnih šest pogodaka. U najvećem belgijskom klubu dakako da zadovoljno trljaju ruke što su ljetos Caenu platili tri milijuna eura kako bi Santinija doveli u klub. Veliki dio tog novca već je isplaćen sada, iako je tek početak sezone.

 

Tri načina

Oostendeu je Santini zabio na tri načina. Prvi gol postigao je udarcem glavom, drugi iz jedanaesterca - golmana je nadmudrio ‘panenkom’ - a treći neobranjivim udarcem izvan kaznenog prostora. Osim s raskošnim golgeterskim repertoarom, hrvatski je napadač gledatelje na stadionu zabavljao i poznatom igrom ‘kamen-škare-papir’?! Naime, Santini i njegov suigrač Dimata kroz poznatu su igru odredili tko će pucati najstrožu kaznu.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Landry Dimata and Ivan Santini play Rock-paper-scissors to decide who will take Anderlecht's penalty.

 

- I ja sam malo iznenađen načinom na koji sam otvorio sezonu, ali nastavit ću jednako marljivo raditi, a vidjet ćemo gdje će me to odvesti do kraja sezone. Sigurno je tek da ću učiniti sve da Anderlecht nastavi s pobjedama - kazao je hrvatski napadač nakon utakmice, da bi potom objasnio i svoju igru s Dimatom.

 

- Nas dvojica imamo jako dobar odnos i odlučili smo podijeliti kaznene udarce ove sezone. Kako je protiv Oostendea bio prvi, morali smo odlučiti tko će započeti seriju, a “kamen-škare-papir” brz je način da to izvedemo.

Santini, dakle, zabija k’o na traci, a usput se i sjajno zabavlja. Dolazak u Anderlecht pokazao se kao pun pogodak, barem tako to sada izgleda. Naravno da je Santini u ovom trenutku uvjerljivo vodeći strijelac lige, a nastavi li ovako zabijati, ne može mu pobjeći ni Zlatna kopačka na kraju sezone...

Strijelac i Milović

Nije, međutim, Santini bio jedini Hrvat koji je zabijao u jučerašnjoj golijadi u Bruxellesu. Iskusni stoper Goran Milović (29) zabio je prvijenac za Oostende, u koji je ljetos pristigao iz Osijeka. Nažalost, Antonio Milić (24), donedavni igrač Oostendea, a danas stoper Anderlechta, zamijenjen je u poluvremenu zbog ozljede. Iz Belgije nije bilo jasne informacije je li riječ o lakšoj ili ipak nekoj ozbiljnijoj ozljedi...

26. travanj 2024 05:50