StoryEditorOCM
SportTEŠKA UTAKMICA

Neugodan poraz Zadra večeras u Beogradu! Raspoloženi Božić i Ramljak nisu mogli sami

Piše D. Žura
17. ožujka 2023. - 22:23

BEOGRAD – Dvorana Arena KK FMP. Gledatelja:723.

Suci: Damir Javor (Slovenija), Josip Radojković i Marko Mustapić (Hrvatska).

FMP Soccerbet – Zadar 112:87 (28:29, 28:20, 27:24, 29:14)

FMP: Mannning (19), Beech (19), Moore (31), Pavićević (4), Stepanović (3), Šaranović (5), Simović (7), Matović, Izundu (12), Janković (12), Jenkins, Manojlović.

ZADAR: Davis (10), Klarica, Sikirić, Žganec (6), Čampara (4), Matulina, Lakić (3), Drežnjak (8), Božić (25), Ramljak (25), Šantelj (6).

Zadar nije uspio gurnuti FMP Soccerbet u šesti poraz, naprotiv doživjeli su podosta neugodan, pa se u zadnjim minutama trener Jusup odlučio za „ bacanje ručnika”, očito razmišljajući kako valja misliti o Splitu koji na Višnjik stiže u 1.kolu Lige za prvaka. FMP je imao Moorea, ali i pravo more izgubljenih lopti, čak 23. Tako da Zadranima nisu mogli pomoći ni Božić ni Ramljak, obojica po 25 poena i tako su uvelike odskakali od ostale družine!

Nedvojbeno, jako teška utakmica za gledati o čemu najbolje svjedoči činjenica kako su suci u prvom poluvremenu, objema momčadima „osigurali” 47 slobodnih bacanja! Zadar je imao osam prigoda više od FMP-a, međutim, malo više preciznosti na zadarskoj strani ne bi im škodilo. Učestalo sudačko uvjeravanje kako se igra grubo, „ ubilo je košarku”, pa se može tek izdvojiti odličnog Beecha, te brze prodore Moorea kod domaćina, i veliku energiju Ramljaka,, uz nekoliko laganih poena Davisa, ne bismo imali što za vidjeti. Istina, podosta je poena palo kroz tih dvadeset minuta, ali opet siromaštvo na šutu za tri poena!

Zadar je bolje ušao u treću dionicu, glavnu riječ vodio je Božić, uz kratku, ali bitnu pomoć Ramljaka i Lakića, međutim, Moore je lakoćom nastavio prolaziti kroz zadarsku obranu pa je FMP njegovim poenima vratio na plus osam u 28.minuti, Mannig je dodao dva za 78:68, Moore kasnije dva za 81:70. Ali je onda Božić hrabro napao domaćina s dva plus jedan. 

I jedna i druga momčad muku je mučila s osobnim pogreškama. Jusup je bio primoran držati Božića unatoč tomu što je imao 4 osobne pogreške, imao je i Beech, a FMP na ulasku u zadnju dionicu otišao je s deset poena viška (83:73)! Kasnije su to prednost bitno podignuli imali i plus 17, nedostižno, iako se radilo o još tri minute igre!

Štoviše zaključili su priču još groznije na štetu zadarske momčadi.

09. lipanj 2023 17:00