StoryEditorOCM
SportMAŠINA

Neumorni kapetan ruši zakone prirode i granice: Modriću je finale čak 66. utakmica sezone. I to bez prijateljskih

Piše Frane Vulas/SD
18. lipnja 2023. - 09:49

Finale Lige nacija s Nizozemskom u nedjelju na stadionu De Kuip u Rotterdamu 37-godišnjem Luki Modriću bit će ako zaigra čak 66. utakmica ove sezone. 

Modrić će u rujnu proslaviti 38. rođendan. Mnogi u svijetu nogometa, igrači, treneri, navijači, drže kako je biološki fenomen kako još uvijek i u tim godinama igra na vrhunskom nivou.

Ali fenomen je i zbog broja utakmica koje igra na pragu 38. rođendana.

U sezoni 2022/23 Modrić je odigrao čak 52 utakmice za Real Madrid. Od toga je nastupio u 33 susreta Primere, u četiri utakmice Kupa kralja, dva ogleda u Superkupu, deset utakmica Lige prvaka, jednoj u UEFA-inom Superkupu i dvije na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Uz to je odigrao i čak 13 reprezentativnih utakmica, jer se u ovoj sezoni koja je na zalasku igralo i Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Na Mundijalu je nastupio u svih sedam utakmica Hrvatske, u Ligi nacija triput, odigrao je i prva dva susreta na početku kvalifikacija za Euro te jedan prijateljski susret ‘kockastih’, onaj u Saudijskoj Arabiji.

Prijateljske oglede Real Madrida nismo uračunali. Finale Lige nacija bit će Modriću 66. utakmica sezone, a strahuje se da bi možda mogla biti i posljednja u dresu reprezentacije ako odluči reći dosta.

06. svibanj 2024 14:41