StoryEditorOCM
SportOSVRT NA TURNIR

Nikad bolji Diadora Open: nastupilo kombinirano 24 ekipe

Piše I.Gjergja
16. svibnja 2023. - 20:58

Na vanjskim terenima ŠRC Višnjik te u dvorani Jazine od 12. do 14. svibnja odigran je V. Diadora Open 2023 na kojem je nastupilo kombinirano 24 ekipe. Šest ekipa natjecalo se u konkurenciji do 11 godina, šest u konkurenciji do 16, te 12 seniorskih momčadi.

U-11 konkurenciji osvojila je ekipa ŽKK Škabrnja koja je nakon odustajanja jedne ekipe u ligaškom sistemu natjecanja s omjerom 4:0 uvjerljivo slavila prvo mjesto. Najbolji strijelac U-11 turnira bio je Emanuel Kapelari iz ekipe KK Nered, koji je prikazao sjajnu napadačku sposobnost s čak 15 ubačaja. U-11 turnir polučio je sjajne povratne reakcije roditelja, voditelja, klupskih trenera te onih najbitnijih – naših mališana čije košarkaško odrastanje jedva čekamo.

Svi sudionici dobili su medalje i majice turnira dok su najbolje ekipe dobile pehare za prva tri mjesta.

Nagrade su uručivali Željko Kapelari predstavnika medija, Tomislav Kabić tajnik Košarkaškog saveza Zadarske županije, Ivan Dell‘Orco te Marko Mišulić predstavnici sponzora turnira.

Redoslijed U-11:

1.ŽKK Škabrnja,

2. Zadar Trio,

3. KK Nered,

4. Sikarios,

5. Los Banditos,

6. ŠK Zadar (odustao).

image

5. TURNIR DIADORA OPEN 2023

Privatni Album/Slobodna Dalmacija
image

5. TURNIR DIADORA OPEN 2023

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske do 16 godina (U-16) nastupilo je šest ekipa, a najbolja ekipa izborila je plasman na završnih OPH koje će se održati krajem kolovoza. Šest ekipa bilo je podijeljeno u dvije skupine po tri ekipe, a nastupe u polufinalima izborili su Papica 3X3, Španeri, Sonik II i Sikire.

Grupna faza tako je ‘kobna‘ postala po Clipperse i KK Zara. U polufinalnim susretima ekipe sastavljene od kadeta KK Opus Puntamika (Španeri i Sonik II) izborile su veliko finale u kojem su sa 11:18 slavili momci pod nazivom Španeri.

Dečki koji su izborili nastup na 3X3 završnici OPH U- 16 su: Luka Rukavina, Karlo Gobin i Roko Vukša.

Nagrade za najbolje uručivali su tajnik KK Diadora, Josip Vučetić, izbornik 3X3 reprezentacije Hrvoje Marin, te član UO KK Diadora Ivica Dokoza.

Redoslijed U - 16:

1.Španeri,

2. Sonik II,

3. Sikire,

4. Papica,

5. KK Zara,

6. Clippersi.

02. svibanj 2024 17:26