StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE U JUDU ZA MLAĐE UZRASTE

​Nina Katuša postala državna viceprvakinja

Piše I. Gjergja
15. svibnja 2017. - 17:05
JKZadar

U Zagrebu je u dvorani "Dubrava" održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u judu za mlađe uzraste na kojem je nastupilo 418 natjecatelja iz 49 klubova, a članovi judo kluba Zadar predvođeni trenerima Antom Zankijem, Stipom Grgasom i Juricom Zankijem ostvarili su odličan rezultat osvojivši dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

Ovim uspjehom Zadrani su zauzeli visoko sedmo mjesto u ukupnom poretku klubova.

U konkurenciji juniorki Nina Katuša je u kategoriji do 52 kilograma sa tri pobjede i jednim porazom osvojila drugo mjesto i postala viceprvakinja Hrvatske. U konkurenciji juniora do 100 kilograma natjecao se Stipe Šestan koji je u polufinalnoj borbi diskvalificiran te je ostao bez plasmana.

U konkurenciji dječaka i djevojčica Donat Martinović i Nora Zekanović su odličnim borbama prošli u finale te pobjedama postali prvaci Hrvatske, dok je Donatela Bajlo sa tri pobjede i jednim porazom osvojila brončano odličje. U ovom uzrastu još se natjecao i Frane Katačić koji je upisao tri pobjede i dva poraza osvojivši sedmo mjesto.

- Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima jer u velikoj konkurenciji od gotovo 500 natjecatelja naši Nina, Donat, Nora i Donatela pokazali su svu raskoš svoga talenta. Ostali će, nadam se, imati više sreće u drugom nastupu, kazo nam je trener Stipe Grgas.

09. svibanj 2024 17:14