StoryEditorOCM
SportEUROBASKET 2022

Ništa od iznenađenja i pobjede protiv domaćina: u dramatičnoj završnici zakazali skoro svi hrvatski igrači!

Piše D. Žura
7. rujna 2022. - 06:57

MILANO- Dvorana: „ Mediolanum Forum ” Gledatelja:12500.. Hrvatska – Italija 76:81 (17:22, 17:20, 25:13, 17:26).

Suci:Yohan Rosso (Francuska), Paulo Marques (Portugal) i Tafer Yilmaz (Turska).

HRVATSKA: Perković, Smith(9), Prkačin, Simon(2), Hezonja(8), Šarić(10), Gnjidić, Matković(4), Ramljak, Mavra(3), Zubac(13), Bogdanović(27).

ITALIJA: Spissu(), Mannion(4), Biligha, Tonut(8), Melli(19), Fontechio(19), Tessitori, Ricci(8), Baldasso, Polonara(6), Pajola(8), Datome(6).

SEMAFOR

2:10 – 6‘ Dvije brzinske trice Talijana, odradili su Polonara i Melli, dok su našima ruke bile „ u gipsu”.

29:28 – 15‘ Za sve što smo ranije promašivali, jednako kao i naš suparnik, s dva ubačaja za tri poena, Hezonja i Bogdanović, uspjelo se zakoračiti u pozitivu. Ne zadugo...

31:40 – 20‘ Opet su nas Talijani iznenadili šutevima izvana, ovoga puta Polonara i Fontechio, što i nije bio problem je nikoga pokraj nije bilo.

57:51 -29‘ Minute kapetana Bogdanovića kojem Talijani nisu mogli baš ništa.

67:72 – 35‘ – Zasuo nas je Fontechio „tricama”, ali i i s tri slobodna bacanja,dok je Ricci podebljao također kao prethodnik.

81:76 -40 – Sve je bilo u znaku Simonea Fontechia!

 

Hrvatska nije uspjela iznenaditi jednog od domaćina Eurobasketa 2022, Italija je bolje odigrala ključnu posljednju četvrtinu! I sad moramo razmišljati kako preskočiti Ukrajinu, u četvrtak u matineji. Cilj – pobjeda i bolja pozicija u skupini „C”!

Krenuli smo u utakmicu nikako, što se osobito vidjelo u olako izgubljenim loptama, mini natjecanje u tome imali su Šarić i Smith, svatko po tri! Onda se rezultatski dobro i stalo samo iz razloga što su Talijani nakon uvodnih minuta počeli promašivati. Ali, i dalje se nismo mogli hvaliti s obranom koje praktički nije ni bilo,

nekoliko puta su nam „ prodali” dvije akcije u kojima smo bili nijemi promatrači. I kad se okrenulo rezultat na našu stranu, popustila je koncentracija, umjesto da zadržimo ritam, krenulo se opet gubiti lopte, dovoljno da nam se odmaknu na semaforu. Nakon predaha, uspjeli smo povratiti više mira u napadu, dugo je Hrvatska držala Talijane na svega pet poena, Šarić, Zubac, napose Bogdanović su nas odveli opet u plus. Uz napad naslonila se i naša obrana, Talijani nikako nisu mogli do poena, izgledali su sve nemoćniji, rušio ih je hrvatski kapetan. I onda se dogodila nesmotrena nesportska pogreška suđena Zubcu, pa je Melli iskoristio dva slobodna bacanja, dok je u nastavku napada Fontechio pogodio za tri poena. Srećom, Smith je zaradio koš i dodatno da Talijani ne okrenu skroz, ali nas je nanovo „tricom” zabrinuo Fontechio, pomogao je i Ricci za rezultatski preokret. Matković i Bogdanović četiri slobodna bacanja za kratki minus... od. Krenulo se u dramu....

04. svibanj 2024 08:11