StoryEditorOCM
SportHIT ‘VATRENI‘

Ništa od Reala i Chelseaja? Joško Gvardiol otkrio gdje planira nastaviti karijeru

Piše SPORT SD
9. siječnja 2023. - 09:22

Joško Gvardiol se vratio u svoj RB Leipzig nakon odmora koji je zaradio igranjem na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je ostao do kraja i s Hrvatskom osvojio broncu. Suigrači su ga dočekali gromoglasnim pljeskom, a Gvardiol je potom otkrio ono što sve zanima - gdje nastavlja karijeru.

Za mladog hrvatskog braniča ponuda ne nedostaje, a velikani stoje u redu. Spominjana je i ponuda Real Madrida od 120 milijuna eura, no Vatrenom se izgleda ne žuri.

"Planiram ostati ovdje. Vidjeli ste poruku koju je naš sportski direktro Max Eberl prenio javnosti. Moram pričati s njim. Ako u Njemačkoj dosegnem svoj maksimum, onda ćemo vidjeti što dalje", rekao je Gvardiol za klupske stranice pa dodao:

"Pokušavam nagovoriti i Danija Olma da ostane. Drago mu je da sam se vratio jer ima s kim pričati hrvatski", poručio je hit Vatreni, prenose Sportske novosti.

Leipzig bi ga svakako htio zadržati još barem godinu dana. Od iduće godine će se aktivirati klauzula u ugovoru prema kojoj može otići ako netko ponudi barem 110 milijuna eura što bi bile sjajne vijesti i za zagrebački Dinamo koji bi tako zaradio pravo bogatstvo.

Nijemci su Gvardiola Modrima platili 18.8 milijuna, a Dinamo ima i pravo na 20 posto od zarade od budućeg transfera. Aktivira li netko iduće godine spomenutu klauzulu, zarada Leipziga iznosila bi 91.2 milijuna eura, a Dinamo bi dobio oko 18 milijuna.

27. svibanj 2023 08:03