StoryEditorOCM
SportNAPREDAK

NK Zadarnova nastavio s tehnološkim ulaganjem u svoju Školu nogometa. Dobili ‘Veo‘ kameru za snimanje utakmica

Piše Ivica Gjergja
7. veljače 2024. - 18:37

Nogometni klub Zadarnova nastavio je sa tehnološkim ulaganjem u svoju Školu nogometa u svim segmentima, a posljednja novost je i akvizicija VEO kamere, profesionalnog uređaja za snimanje, uz pripadajući software, namijenjen posebno za nogometne terene.

Nova tehnologija, koju koriste i mnogi veliki svjetski klubovi, nudi brojne mogućnosti koje će zadarskom klubu koristiti i za razvoj i napredak igrača, ali i stručnog kadra. Osim samog snimanja utakmica, VEO program automatski radi sažetak i statistiku, a omogućava i pojedinačno praćenje igrača, koje se kasnije može koristiti u stručnim analizama.:

– Mogu reći da je ovo jedan od značajnijih projekata naše Škole nogometa, koji je usmjeren na razvoj polaznika i trenera. VEO kamera nam sa svojom tehnologijom otvara brojne mogućnosti kako bi rad u Školi nogometa podigli na još višu razinu, a posebna je i po tome što za snimanje nije potreban čovjek, već kamera zahvaljujući umjetnoj inteligenciji sama prati akcije i prepoznaje kretanje igrača i lopte te sve ključne situacije na utakmici - kazao je voditelj Škole nogometa Zadarnova, Antonio Perica dodajući kako se ovim putem posebno želi zahvaliti tvrtki Franja d.o.o. na donaciji koja im je uvelike pomogla u nabavi ovog vrijednog uređaja.

- To je samo još jedan u nizu projekata našega kluba, a uskoro već planiramo nove, jer smatramo da je ulaganje u razvoj igrača i trenera ključno za napredak kako budućih igrača profesionalaca tako i cijeloga kluba - rekao je Perica.

 

27. travanj 2024 17:24