StoryEditorOCM
SportDOMINIRALI NA TERENU

Nogometaši Zadra s 29 bodova ostali prvi na ljestvici!

Piše Ivica Gjergja
19. studenog 2023. - 17:20

ZADAR – VODICE 2:2

ZADAR – Igralište Stanovi. Sudac: Mario Jadrijević (Sinj). Pomoćnici: Barić i Čelić.

Strijelci: 0:1 Škugor (12), 1:1 Luetić (14), 2:1 Jakir (16), 2:2 Malenica (28).

Crveni karton: Ivan Marić (Vodice) drugi žuti u 90+2.

ZADAR: Matasović, Kordić, Muić, Jukić – Peladić (od 66. Perić), Jurić, Luetić, Žulj, Jakir (od 86. Iveljić), Gregov, Djevaljekaj, Serbinov (od 62. Vukadinović). Trener: Marin Oršulić.

VODICE: Benat, Spahija, Malenica (od 86. Pandža), Jurić, Prpić, Fuštin, Marić, Markota (od 86. Josipović), Škugor (od 63. Silov), Pilipac (od 55. Gulam), Petričević. Trener: Klaudio Vuković.

Pred početak utakmice održana je minuta šutnje za sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Domaći nogometaši u igri su imali dominaciju i kao da su htjeli reći gostu, mi smo ovdje - gospodari. Tako se činilo prvih 12 minuta kada su u nekoliko akcija pokazali sve što znaju na terenu, osim da zabiju zgoditke, a imali su nekoliko prigoda.

Iznenadilo je sve, pa i igrače Zadra u toj minuti odlično udarena lopta ‘radilice‘ Vodica, Škugora koja je sa nekih 18 metara iskosa odsjela u mreži za vodstvo gostiju. Zadrani nisu klonuli duhom pa su samo dvije minute kasnije izjednačili rezultat na 1:1, a strijelac je bio Luetić. I nakon toga Zadar je igrao upravo onako kako je to od svojih igrača tražio trener Oršulić, da bi u 16 minuti Jakir postigao drugi zgoditak za domaćina i vodstvo.

Do promjene rezultata došlo je u 28. minuti nakon što je vratar Zadra Matasović izašao iz gola. S vrha kaznenog prostora, njegove kretnje pratio je Malenic, te je, kada je dobio loptu, izvrsnim lobom postigao drugi zgoditak za Vodice u nebranjeni dio mreže.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata, a iako su Muić i Jurić ‘tjerali‘ svoje suigrače iz lijepih akcija za golove - ovi su pogodili u - ništa. U drugom dijelu susreta nije bilo zgoditaka. Iako je Zadar u ovom srazu ‘uzeo‘ bod, ostao je i dalje prvi na ljestvici sa 29 bodova.

03. svibanj 2024 18:19