StoryEditorOCM
SportNOVE SNAGE

Nogometni klub Zadarnova dobio pojačanje: upoznajte Roberta Anića, strastvenog zaljubljenika u nogomet i odličnog trenera mlađih uzrasta

Piše I.Gjergja
23. kolovoza 2021. - 12:24

U stručnom stožeru Nogometnog kluba Zadarnova ovih se dana pojavilo novo ime: Robert Anić, novi trener. 

Anić trenutačno pohađa edukaciju za UEFA B licencu, a u ovaj klub stigao s ambicijom daljnjeg usavršavanja i napretka u trenerskom poslu. Robert je rođen 9. lipnja 1988. godine u Zenici, a nogometom se počeo baviti već s 10 godina u Privlaci.

Prošao je sve mlađe kategorije NK Sabunjar, a zaigrao je i za seniore, no 21. godini života ozlijedio je koljeno te okončao s aktivnim igranjem. Krenuo je u trenerske vode jer mu je nogomet velik dio života, a da to iskaže dobio je priliku u Zadranovi.

– Oduvijek sam želio ostati u nogometu i raditi kao trener mlađih uzrasta, što mi se sad i ostvarilo. Educiram se stalno, nedavno sam upisao, i još uvijek pohađam, program za UEFA B licencu na Nogometnoj akademiji HNS-a. Završio sam onaj za C i odmah nastavio edukaciju dalje. konstantno učenje je ključ napretka, a meni je želja da budem što bolji  - otkrio nam je Robert.

Kako je došlo do suradnje sa Zadarnovom?

– U svemu mi se svidio projekt NK Zadarnova i kroz razgovor s voditeljem škole vidio sam da ću tu imati odlične uvjete za rad i daljnji napredak. Sviđa mi se način na koji klub funkcionira i kako se svakom detalju nastoji posvetiti maksimalna pozornost. Želim kroz rad što više naučiti, a i svojim znanjem pomoći klubu koliko god mogu. Većinu kolega otprije poznajem i veselim se početku treninga - kazao je Anić.

Evo što nam je kazao Antonio Perica, voditelj Škole nogometa Zadarnove:

– Godinu dana sam radio s Robijem, tako da znam koliko je ambiciozan i željan sportskog napretka, ali povrh svega koliko voli rad s djecom. Osim stručnih kvaliteta, držim da su za stvaranje pravog tima jako bitne i ljudske karakteristike, koje on itekako ima. U svakoj organizaciji ljudi su ključ uspjeha i vjerujem da smo s timom kojega smo formirali ove sezone, spremni za nove izazove, a u to se Robert odlično uklapa - zaključio je Perica.

26. travanj 2024 22:50