StoryEditorOCM
SportO NJIMA SE GOVORI: STIPE BANIĆ (20), DRUGI STRIJELAC BIOGRADSKOG PRIMORCA

​Nogometni matador za kojeg nema izgubljene lopte i duela

Piše Ivica Gjergja
26. prosinca 2018. - 14:16
s banic2.PNG

Jedan od najbolje ocijenjenih igrača Primorca u završenoj polusezoni je Stipe Banić (20), drugi strijelac kluba sa sedam postignutih zgoditaka, Biograđanin ali u Primorcu na posudbi iz NK Šibenika.

Stipe je trenutno ono što Primorcu treba, realizator, borac u napadu za svaku loptu, onaj koji se ne plaši ući u duel i ako treba izvući deblji kraj, a sve za dobrobiti svoje ekipe. On je, kažu nam u Biogradu, dobitna kombinacija koja zna zabiti, odigrati pas igru i koji će uvijek na svakoj utakmici dati sve od sebe. Iako je pauza u prvenstvu, Stipe svaki dan radi individualno, izvršava plan i program trenera do početka priprema. Njegov trener s kojim smo nedavno popričali o Stipi ima samo birane riječi:

- Nogometna škola Primorca je iznjedrila Stipu kao i još dosta nogometaša koji igraju u klubu ili su u drugim sredinama. Bio sam im trener i radio sam s njima, znam sve što Stipe može i zna i dosta toga naučio je i od mene. Profilirao se u pravog napadača, onog matadora koji zabija i za koga nema izgubljene lopte i duela. Stipe je posvećen radu i treninzima, sigurno je da će i dalje napredovati jer sa 20 godina može i mora dosta toga nogometnog još naučiti. Da ne dužim mnogo, pred njim je lijepa nogometna budućnost, mora biti strpljiv i učiti te iz utakmice u utakmicu napredovati. Nekad bi mladi igrači htjeli odjednom sve, no tako ne ide, a toga je i Stipe svjestan. Tako se odnosi i ponaša prema igri, treninzima i onom što ga čeka, kazao nam je za Stipu njegov trener Jugo Dominis.

Pitamo Stipu je li posudba istekla?

- Koliko znam nije. Ostao bih još jednu polusezonu u Primorcu, pomogao im i oni, vjerujem, meni. Nastojat ću da se klubovi dogovore, jer osjećam da ovdje mogu biti od koristi. Svojim igrama izborio sam se za prvi sastav, vjerujem u svoju nogometnu kvalitetu i znanje i da ću i dalje biti na raspolaganju treneru za svaki susret. A kada je tako zašto onda mijenjati sredinu, pa neka je i jača. Na mojoj strani je vrijeme, a ovo što sada imam moram dobro iskoristiti i dobro odigrati kako bi se jednog dana našao u jačem sastavu od Primorca jer već i sada ima interesenata za moje usluge, kaže Stipe.

25. travanj 2024 07:41