StoryEditorOCM
SportPROBLEMI ZA MLADOG ZADRANINA U DRESU REPREZENTACIJE

Nogometni savez pokrenuo disciplinski postupak protiv Stipe Perice!

11. prosinca 2016. - 19:33
Perica

Nekako usporedno s aferom "Football leaks" koja se bavi utajom poreza, iz Hrvatskog nogometnog saveza stigla je vijest o pokretanju disciplinskog postupka protiv Stipe Perice, mladog reprezentativca koji uspješno nastupa za Udinese. O kakvom, navodnom, krimenu je riječ, odgovor smo potražili na adresi HNS-a.

- Istina, pokrenut je disciplinski postupak protiv igrača Stipe Perice i to poradi neprimjerenog ponašanja u prigodi posljednjeg okupljanja reprezentacije za utakmicu protiv Švedske – kratko je pojasnio Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a.

Zanimalo nas je kakvu je to nepodopštinu napravio Perica, igrač koji je svojim mukotrpnim radom i bez ičije pomoći od NK Zadar došao u svjetski nogometni vrh, o čemu svjedoči njegov svojedobni transfer u Chelsea, gdje ga je prihvtio slavni trener Jose Mourinho i odmah proslijedio u nizozemsku Bredu, a danas igra, kako smo rekli, u talijanskom Udineseu .

- Uvažavamo vaše zanimanje, odnosno, interes javnosti, međutim, u ovom trenutku nećemo komentirati detalje koji se navode u disciplinskoj prijavi, jer ničim ne želimo utjecati na postupak koji je u tijeku – veli Pacak.

U medijima se uvelike ističe kako je "glavni okidač" za prijavu, zapravo, iskričavost i bujica riječi kojima se Perica nedavno obrušio na HNS.

- Ne, odgovorno tvrdimo kako informacije koje su osvanule u medijima ne odgovaraju istini, ovdje je riječ o nečem posve drugom i doista nema baš nikakve veze s onim što se dogodilo. Mi čekamo da se Perica očituje na predmet i onda tek možemo donositi valjani sud – zaključio je Pacak.

Kako bi naši političari rekli, valja poštivati presumpciju nevinosti, pa se toga treba držati i u ovom slučaju, odnosno, ne smije se na Pericu navaljaviati teret niti nabacivati blatom. Zasigurno je i Perica svjestan toga da su možda njegove riječi pokrenule HNS-ovu lavinu...

Opet, s druge strane, bez obzira na javno negodovanje i nezadovoljstvo ozračjem oko HNS-a, zasigurno i među njima postoje ljudi koji pošteno rade svoj posao. I oni su u pravilu na nižoj ljestvici odgovornosti.

Tko zna, moguće je, da se HNS–ov disciplinski postupak usmjeren prema Perici izravno doticao baš tih ljudi, koji recimo rade u "ekonomatu", odnosno, skrbe o sportskoj opremi ili pak ponašanju igrača u hotelima u kojima odsjeda naša reprezentacija. Uostalom, tek nakon odluke Disciplinske komisije HNS-a i očitovanja Perice, javnost će zasigurno biti bogatija za više pravno utemeljenih informacija. Ili pak obrnuto.

04. svibanj 2024 08:35