StoryEditorOCM
SportCHINANU ONUAKU

Novi centar KK Zadra slobodnjake puca kao Korać: nekada je igrao u NBA, prošlu sezonu u Koreji, a Zadrani bi ga mogli vidjeti u ponedjeljak

Piše Piše Predrag Opačić
14. listopada 2020. - 15:23

U Zadru su odlučni složiti posve bolji i snažniji "roster" , pa su posegnuli za novim centrom, naime, iako je neslužbeno, slobodno se može zaključiti kako je Chinanu Michael Onuaku ( 209 cm – 24 g.) novi igrač na Višnjiku. Njegov dolazak, logično, podrazumijeva odlazak Jonathana Gallowaya, koji očito nije zadovoljio stručni stožer na čelu s trenerom Veljkom Mršićem.

image
Screenshot

Onuaku je prošlu sezonu košarku igrao u Koreji, u momčadi Wonju DB-a, dok je prije toga kratko bio u NBA ligi, u dresu Houston Rocketsa, nešto i u razvojnoj momčadi Charlote Horentsa. Kao sveučilištarac bio je u dresu Louisville Cardinalsa. Specifičnost koja je uočena na prvu loptu, sastoji se u tome što Onuaku slobodna bacanja izvodi "objeručke", kao što je to nekad radio slavni košarkaš bivše države Radivoje Korać i u tome bio nenadmašan.

Uglavnom, Onuaku bi se u Zadru trebao pojaviti u subotu poslijepodne, osigurani su svi preduvjeti za njegov dolazak, čak postoji i opcija da ga zadarska publika vidi u ponedjeljak u ogledu s Krkom u 3. kolu regionalne ABA lige u dvorani "Krešimir Ćosić".

16. travanj 2024 15:03