StoryEditorOCM
SportTUKLI SE POSEDARCI I PAKOŠTANCI, DEBELJAČANI GLEDALI S TRIBINE

Novi navijački incident: zbog tučnjave prekinuta utakmica Hrvatski vitez - Pakoštane, zasad pale dvije kaznene prijave, 16-godišnjak šakom udario policajca pa pobjegao!

13. svibnja 2019. - 17:30

Kad za organizaciju utakmice Prve županijske nogometne lige bude angažirano čak deset policajaca, a domaćin osigura i deset zaštitara, onda je jasno da i jedni i drugi raspolažu informacijama o mogućim neredima. Nered se i dogodio: subotnja utakmica između Hrvatskog viteza i Pakoštana u Posedarju prekinuta je u dva navrata, a zadarska je policija privela dvojicu navijača zbog napada na službenu osobu.

Natjecateljsku temperaturu ovoj je utakmici donijela borba za prvaka, a "navijačku uvertiru" predstavljalo je nedavno "noćno gostovanje" posedarskih navijača u Debeljaku gdje su grafitima išarane svlačionice mjesnog kluba, igrališni zid i dvije prometne table. Nakon toga, u Posedarju su se među 400 posjetitelja pojavili i navijači Debeljaka, njih dvadesetak, ali domaćini tvrde da Debeljačani nisu sudjelovali u sukobima navijača.

U izvještaju delegata utakmice Ante Dokoze stoji da je do prvog prekida utakmice došlo u 28 minuti i to nakon što su gostujući navijači na teren bacili baklje i boce, ali se nakon dvije minute sve smirilo. Veći nered, praćen tučnjavom domaćih i gostujućih navijača, napadima na policajce i bacanjem "pirotehničkih sredstava" na igralište, zbio se u 60 minuti utakmice koja ničim nije davala povod za bilo kakve sukobe!

-Na terenu je sve bilo OK i korektno, praktično nije bilo grubljeg starta. Nakon navijačkih nereda koji su zaredali u posljednje vrijeme, sada moramo strahovati od preostale dvije utakmice iako nam one natjecateljski ništa ne znače, kaže predsjednik posedarskog kluba Kristijan Kajtazi.

U toj 60. minuti utakmice netko iz skupine od dvadesetak navijača Pakoštana je uspio isprovocirati domaće navijače čime je potpirena vatra: došlo je do tučnjave nakon koje je, po neslužbenim informacijama, nekolicina sudionika "išla na šivanje"!

U cijeloj je gužvi došlo i do napada na policajce, pa su u PU zadarskoj proveli kriminalističku istragu nakon koje su dva navijača iz Pakoštana osumnjičeni za napad na policijske službenike.

- 21-godišnjaka se sumnjiči da je pokušao udariti policijskog službenika, dok se maloljetnog 16-godišnjaka sumnjiči da je udario policijskog službenika, koji je lakše ozlijeđen. Obojica su u subotu poslijepodne uhićena, te privedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a u ponedjeljak su uz kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu predani pritvorskom nadzorniku PU zadarske, priopćili su iz policije.

Policajci su napadnuti pri intervenciji, a 16-godišnjak je nakon što je lakše ozlijedio jednog policajca udarcem šakom u glavu - pobjegao!

Kriminalističko istraživanja vezano za navijačke nerede na nogometnoj utakmici se nastavlja, a to znači da krug sudionika u tučnjavi može biti proširen.


 

Pakoštanci nakon utakmice – slavili titulu!

Pakoštanci su pobjedom nad Posedarcima dva kola prije kraja prvenstva osigurali titulu prvaka Prve županijske nogometne lige. Tom su pobjedom došli do 50 bodova, a drugoplasirani Hrvatski vitez iz Posedarja ostao je na 40 čime su izgubili šanse za osvajanje prvog mjesta.

Po završetku dva puta prekidane utakmice, kada su izvansportske tenzije već splasnule, gosti su na terenu slavili titulu, o čemu svjedoči i naša fotografija.

25. travanj 2024 15:32