StoryEditorOCM
SportA SAD ADIO... UPRAVA SMIJENILA ANTU NAZORA

Novi trener traži se između Damira Mulaomerovića i Zadranina kojem bi to bio 9 put na klupi Zadra!

20. listopada 2019. - 14:06
zadar_krka18-141019

Vijest o smjeni trenera Zadra, Ante Nazora i nije neko osobito iznenađenje. Razlog razlasku kao što to obično biva jesu slabi rezultati, koji su ispod svake razine. Zadrane, odnosno Nazora, najprije je načeo poraz u Podgorici, u ABA ligi, potom je u HT Premijer lig, Cibona gotovo na isti način slomila zadarski otpor. Onda je na Višnjik stigla Krka i preplavila sve, od parketa do tribina odakle se uvelike zazivalo Nazorovu smjenu. Nije sad već bivšem treneru bilo nimalo lagano slušati povike: "Nazore, odlazi!” Nije otišao nego je poručio: "Ne odlazim nikud"!

Otišao je pak s momčadi u Beograd i zaradio novi, nimalo ugodan poraz, Mega Bemax se kasnije pokazala Nazorovim rušiteljem. Istina, na prvu ruku se činilo kako će Nazor preživjeti pad, međutim, klupska uprava je imala drugo mišljenje. Posve je sigurno kako su takvim potezom, barem nakratko umirili strasti navijača i dali se u potragu za novim trenerom.

Ima li u Hrvatskoj košarkaškog trenera kojemu se barem jednom u snovima nisu ukazale Jazine, danas Višnjik, i “užarena” klupa Zadra. Ali mnogi od njih još uvijek nisu stigli do cilja iz snova, što ne znači da ih jednoga dana nećemo vidjeti kako vode zadarsku momčad. Od osamostaljenja naše države osamnaest ih se upisalo u “registar” poželjnih, kasnije nepoželjnih, ovisno o rezultatima koje su ostavili iza sebe. Nije uputno prognozirati tko će od onih koji čekaju poziv osvanuti u zadarskoj svlačionici. Kao i u ranijim slučajevima, kandidata je pravo more, pa bi možda bilo oportuno spominjati bilo čije ime, međutim, kruži priča kako su dolasku, odnosno, povratku u Zadar najbliži Damir Mulaomerović i Danijel Jusup. Ukoliko bi se ostvario povratak Jusup bio bi to njegov deveti put kako sjeda na klupu Zadra!

O tomu tko će ispuniti kriterije klupske uprave, odlučivat će uprava, pa je moguće da bi do sjednice Nadzornog odbora koja je najavljena u utorak, dakle dan iza ogleda s Dubravom (nedjelja u 19 sati).


 

 

26. travanj 2024 11:52