StoryEditorOCM
SportJAVNA OSUDA

O napadu u Zadru očitovala se i ABA liga: "Učinit će sve da utakmica prođe bez ijednog incidenta"

Piše Zadarski.hr
12. studenog 2023. - 08:25

Nakon incidenta u Zadru je stiglo je i očitovanje vodstva lige.

‘Nakon šokantnih scena koje su se u subotu navečer dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvena zvezda Meridianbet, uoči utakmice sedmog kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet, ABA liga j.t.d. oštro osuđuje svaki vid nasilja, te rasnu, spolnu, vjersku, nacionalnu i svaku drugu diskriminaciju.

ABA liga j.t.d. pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde Meridianbet upućenih MUP-u RH, s namjerom da se što prije ispitaju svi detalji napada, a organizatori i počinitelji incidenta uhite i procesuiraju u sukladno zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili.

Ujedno, kroz komunikaciju s klubovima i ostalim čimbenicima sigurnosti, ABA liga j.t.d. učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izoliranom slučaju, koji baca sjenu na sve postulate ABA liga j.t.d. i temeljima na kojima je nastala.

Uvjereni smo da ćemo zajedno pobijediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti spajati, a ne dijeliti ljude- stoji u priopćenju.

Hoće li vodstvo lige udovoljiti zahtjevu Crvene zvezde da se igra pred praznim tribinama, još nije poznato.

02. svibanj 2024 23:02