StoryEditorOCM
SportUSUSRET DERBIJU: DOMINIK LIVAKOVIĆ, ZADRANIN NA VRATIMA DINAMA

Obitelj navija za mene, a prijatelji za Hajduk!

Piše Mladen Bariša/ Slobodna Dalmacija
28. rujna 2018. - 23:04
LIVAKOVIC

Nakon što je posljednje dvije utakmice (Inter, Sloga) Dinamova vrata čuvao Danijel Zagorac, prema maksimirskom programu branjenja, na redu je - Dominik Livaković. Jedini Dinamov hrvatski reprezentativac posve je spreman za ''najveće iskušenje'' - poljudski derbi.

- Još kao klincu utakmice s Hajdukom bile su mi najveći motiv i poseban doživljaj. To je derbi koji proizvede najveći adrenalin. No, ne bojim se izazova. Imam poprilično iskustva na Poljudu. Ne znam točno, ali sigurno sam preko deset puta branio protiv Hajduka kao vratar Zagreba ili Dinama - tvrdi Livaković.

Zanimljivo, svoj debi s Dinamovim obilježjima, imao je upravo protiv Hajduka, 2. listopada 2016, u Maksimiru (0:0).

- Tada je otišao iz kluba Portugalac Eduardo Carvalho, a sezonu je započeo Adrian Šemper. No, došao je novi trener (Ivajlo Petev) i meni dao priliku.

Najbolji prijatelj Livakoviću u Dinamovoj svlačionici ujedno je i najveći rival - Danijel Zagorac.

- Imamo odličan, iskren odnos. Među nama se ne osjeća rivalstvo. Osim sa Zagijem još se intenzivnije družim i s Budimirom i Ademijem.

Zbog istog ''govornog područja'' ili poradi trešete i(li) briškule?

- Nije. Odgovara mi njihovo društvo iako su malo stariji dečki od mene.

Jeste li pričali o subotnjoj utakmici? Je li vas impresionirao Hajdukov niz od tri pobjede?

- Dinamo ove sezone svaku utakmicu igra na pobjedu. I u Europi, ne samo u HNL-u. Tako će biti i na Poljudu. Istina je da se Hajdukova momčad s novim trenerom digla u formi, nosit će ih pozitivni rezultat i navijači. Ali i mi imamo pozitivnu atmosferu. Živimo kao obitelj. A mislim da bi više hajdukovci trebali biti impresionirani našim rezultatima.

Nogometni Zadar (u kojemu je rođen Dominik Livaković) neprijeporno gravitira prema Hajduku. No, Livaković je sa 17 godina krenuo u drugom smjeru...

- Činjenica je da me nikada nitko iz Hajduka nije kontaktirao. Sa 17 sam dobio i prihvatio poziv NK Zagreb. Mislim da nisam pogriješio.

Kako će ove subote biti opredijeljeni vaši (zadarski) prijatelji i obitelj?

- Biti će podijeljeni. Obitelj će naravno navijati za mene i Dinamo, a prijatelji za Hajduk. Nije nikakva tajna da cijeli Zadar diše za Hajduk.

25. travanj 2024 00:04