StoryEditorOCM
SportTRADICIJA SE NASTAVLJA

Obnovljen malonogometni klub u Visočanima

Piše Ivica Gjergja
29. listopada 2017. - 15:25
SVETI ANTE VISOCANE.JPG

Nakon što su prije pet godina ispali iz Prve županijske malonogometne lige Zadar jer je nastupio period gdje nije bilo igrača koji bi pored veterana Drage Verunice mogli nositi igru pa su zamrzli svoje djelovanje, a time i natjecanje, Malonogometni klub Visočane ponovno je krenuo u igru. Pod vodstvom Drage Verunice i Antonija Vulića klub je obnovljen pod imenom Sveti Ante Visočane.

- Ovaj sada registrirani klub nastavlja tradiciju MNK Visočana. Gotovo svi igrači su iz mjesta, a kako je njihova zabava i igra mali nogomet osigurali smo im da se mogu aktivno baviti i sudjelovati u natjecanju malog nogometa. Svi su zaljubljenici, pa mi je nekad teško gledati koliko u to ulažu energije da bi bili bolji od drugih, kaže Drago Verunica koji je sa Božidarom Matijevićem, Vinkom i Milinom Bukvićem, te Miloradom Verunicom - Supom godinama „žario i palio“ u visočanskom malonogometnom klubu.

- Bili smo prvaci Katoličke malonogometne lige, također viceprvaci Katoličkih malonogometnih liga na razini Hrvatske što nije mala stvar za naše mjesto. Osvajali smo seosku ligu. U županijskoj ligi bili smo među vodećima, pa neka se dečki rekao bi jednostavno ugledaju na nas i neka i oni krenu našim putem dobrih igara i uspjeha. Vjerujem da hoće, kaže Verunica.

Kakav je kvalitet mladih nogometaša u klubu?

-Trenutno su to sve srednjoškolci, no mali nogomet im je u srcu. Siguran sam da će za godinu, dvije biti izuzetno kvalitetna momčad i pojedinci da će se bez lažne skromnosti i pisati o njima. Kada smo već kod igrača ne bi nikog isticao osim našeg bivšeg igrača Antonia Vulića koji je prestao igrati i sada je prvi čovjek kluba, priča nam Drago Verunica.

Natječete se u Trećoj ŽMNL, skupina B, trenutno ste drugi, cilj?

-Iako nam je ovo prva godina nakon obnavljanja kluba u natjecanju ljestvica je dignuta visoko jer imamo sve za prvo mjesto i promijenimo rang natjecanja. Imamo dva termina za treninge preko tjedna u dvorani OŠ Poličnik, bacimo u mjestu hakl preko tjedna. Nama pored ostalih sponzora daje i općina Poličnik, snalazimo se, a momci su kvalitetni da bi ostali u ovoj ligi. Idemo u viši rang svidjelo se to nekome ili ne, odrješit je Antonio Vulić.

Malonogometnu momčad čine: Marko Pedić, Stipe Vulić, Stipe Kevrić, Stipe Sikirić, Antonio Srzić, Stipe, Ivan i Mate Brala, Marko Stanić, Mateo, Božo i Mate Bukvić, Goran Baričević, Luka Klanac, Mateo Matić, Predrag Drago Verunica. Voditelj Antonio Vulić.

22. travanj 2024 10:10