StoryEditorOCM
SportUVJERLJIVE ‘BARAKUDE‘

Očekuje nas klasik u četvrtfinalu SP-a: Hrvatska slavila protiv Gruzije i izborila susret sa Srbijom

Piše Ivan Renić/SN
27. lipnja 2022. - 17:06

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Gruziju s 13:7 u osmini finala Svjetskog prvenstva u Mađarskoj. Uvjerljivim slavljem izborili su četvrtfinale u kojem je protivnik već poznat – bit će to Srbija! Izabranici Ivice Tucka dobrom su predstavom otvorili nastup u Budimpešti, u istom bazenu u kojem su 2017. osvojili svjetsko zlato.

Razigrane su bile „barakude”, a posebno Harkov koji je bio najbolji strijelac susreta s četiri pogotka. Gruzijci su se koliko-toliko držali, parirali našima, ali samo do konca prve četvrtine.

Sjajno je naša obrana reagirala u nekoliko situacija s igračem manje u obrani. Uspjeli smo se othrvati naletima Gruzijaca, a par velikih bravura imao je i Popadić koji je na golu bio umjesto Bijača.

Rezultat 3:3 bio je posljednji neriješeni. Gruzija više od toga nije uspjela zaprijetiti Hrvatskoj. Uslijedila su potom dva dalekometna gola naših. Precizni s velike udaljenosti bili su Marinić Kragić i Harkov. Sjajno je opet funkcionirala i veza prema našim centrima. Krapić i Žuvela „iskakali” su iz vode i zakucavali lopte u mrežu Gruzijaca. Raspoložen je kapetan na ovom prvenstvu, zicere ne propušta pretvoriti u golove.

Harkov je nastavio svoj niz u trećoj četvrtini. Zabio je prvo za 8:4, a potom i iz peterca za 9:4. Prednost „barakuda” nastavila je rasti. Marinić Kragić svojim drugim pogotkom donio je Hrvatskoj plus šest. Značilo je to nešto opušteniju posljednju četvrtinu i mirniji kraj susreta. Nije bilo „crnih rupa”, Tucak ovaj put nije trebao „prodrmati” naše vaterpoliste na time-outu.

Istina, gruzijska „legija stranaca” otvorila je zadnji period s dva vezana pogotka. Nije to, međutim, poremetilo naše. Rekordnih sedam pogodaka prednosti Hrvatskoj su donijeli Fatović i Marinić Kragić iz peterca.

Sljedeći korak je jasan, ali i težak. Protivnik je olimpijski pobjednik - Srbija. Dvije reprezentacije stari su znanci, dijelimo bogatu povijest međusobnih okršaja.

U borbu za polufinale Hrvatska će srijedu od 16 sati. Ostaje nam vidjeti mogu li „barakude” u pomlađenom sastavu izbaciti velike rivale.

Gruzija – Hrvatska 7:13 (2:3, 2:4, 0:3, 3:3)

Budimpešta, Mađarska – Margit Sziget

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, osmina finala

Suci: Boris Margeta (Slovenija) i Gyorgy Kun (Mađarska)

Igrač više: Gruzija 4/12, Hrvatska 4/10

Peterci: Gruzija 0/0, Hrvatska 2/2

Gruzija: Razmadze, Sušiavili (1), Jelača, Vasić (2), Vapenski (2), Baraldi (1), Jahaija, Adeišvili, Dadvani, Bitadze, Sarić (1), Imnaišvili, Šubladze

Hrvatska: Bijač, Popadić, Žuvela (2), Bašić (1), Vukičević, Harkov (4), Vrlić, Bukić (1), Fatović (1), Krapić (1), Lazić, Marinić Kragić (3)

20. travanj 2024 05:42