StoryEditorOCM
Sport2. LIGA-REGIJA JUG

Odbojkašice Benkovca u borbi za final-four, dosad imaju pet pobjeda i četiri poraza

Piše Šime Bolić
13. veljače 2024. - 08:14

U 2. odbojkaškoj Ligi-regija jug odigrana su tri turnira, a Benkovac je dosad ostvario pet pobjeda i četiri poraza. Na prvom turniru održanom u Kninu pobijedili su Mladost 2000 iz Knina te odbojkaški klub Bibinje, a poražene su od Dubrovnika. Isti rezultat su upisali i na turniru održanom u Dubrovniku.

Proteklog vikenda odigran je i treći turnir u Bibinjama gdje su izgubili od Dubrovnika i Bibinja a upisali pobjedu protiv Mladosti 2000 iz Knina. U ovom trenutku čvrsto drže drugo mjesto na tablici odmah iza neporaženog Dubrovnika. Iza Benkovčanki sa istim brojem pobjeda nalaze se odbojkašice Bibinja i Knina.

Odbojkaški klub Benkovac osnovan je 2011. godine, a u netjecateljskoj sezoni 2023/2024. natječe u tri kategorije: 2. Liga regija jug, 3. Liga i Mlađekadetska liga dok polaznici škole odbojke igraju turnire Male odbojke.

image

Odbojkašice iz Benkovca

Š.b./Slobodna Dalmacija

Kvalitetnim i sustavnim radom proteklih nekoliko godina formirana je ekipa koja igra i lijepo i efikasno. Sastav mahom čine kadetkinje i mlađe kadetkinje dok je jedina juniorka u klubu ujedno i kapetanica, Ana Mamić. Do kraja 2. Lige ostao je još samo turnir u Benkovcu gdje će se rasplesti konačni poredak te podijeliti priznanja za najbolje ekipe.

Sastav koji nastupa u 2. Ligi: Ana Mamić, Anja Bolić, Marina Djeveljekaj, Sara Stijepić, Nina Ivanišević, Lana Lepur, Iva Šimunac, Maja Bačić, Dina Mamić, Eva Lončar, Victoria Batur i Antea Mikulić.

Ekipa Benkovca koja nastupa u 3. Ligi trenutno se nalazi na petom mjestu od deset ekipa. Do kraja sezone odigrat će se još veliki broj utakmica te se nadaju da će uhvatiti četvrto mjesto koje vodi na final-four i borbu za odličja.

Mlađi kadeti također redovno nastupaju u svojoj ligi te trenutno drže 6 mjesto. Cilj ove ekipe je prvenstveno razvoj mlađih igrača i njihova priprema za nastupe u 3. Ligi i 2. ligi. Za mlađe kadete trenutno nastupaju djevojčice 2010 i 2011 godište.

Odbojkaški klub Benkovac ima i najmlađu ekipu koja igraju malu odbojku. Njih bi posebno pohvalili i njihov nastup na turniru u Novalji gdje su osvojili prvo i treće mjesto.

Veliku podršku pruža im Sportska zajednca Grada Benkovca, roditelji i navijači. Navijača je svakom utakmicom sve više u dvorani. Odbojkaški klub Benkovac se zahvaljuje na podršci i kažu da im je to veliki poticaj za daljnji još brži, bolji i snažniji rad.

26. travanj 2024 02:22