StoryEditorOCM
SportJUNIORSKA LIGA

Odličan ekipni plasman PK Zadar: plivačice osvojile sjajno drugo, a plivači peto mjesto!

Piše Ivica GJERGJA
29. lipnja 2021. - 11:36

Juniorska hrvatska plivačka liga novo je natjecanje u kalendaru Hrvatskog plivačkog saveza, a održano je 2. kolo kojeg su organizirali splitski plivački klubovi u 50 metarskom bazenu na Poljudu. Liga se odvija u svakoj od regija u državi, a na završetku će se doznati i konačni poredak u ligi, posebno u muškoj, posebno u ženskoj konkurenciji.

Bodove donose prva 4 plasirana plivača iz svakog kluba u svakoj disciplini, a u juniorskoj ligi pravo nastupa imaju kategorije mlađih kadeta i kadeta. U Splitu je nastupilo 11 klubova iz regije 1, ukupno 250 plivača, a PK Zadar je u Splitu nastupio sa 24 plivača u pratnji trenerice Danijele Kurtin, Ivana Karavide i Maje Štrbac.

U kadetskoj konkurenciji se plivalo 12, a u mlađoj kadetskoj konkurenciji 11 disciplina. U dva dijela natjecanja, plivači su mogli nastupiti u ukupno 4 discipline uz uvjet da svaki klub u pojedinu disciplinu smije prijaviti 8 plivača i 8 plivačica.

Postava Zadra je "ugrabila" 4 odličja, kadet Lovre Dellavia bio je drugi na 100 m prsno (1:17.58), Ivano Kuman treći na 800 m slobodno (10.24.85), mlađi kadet Maksim Vrkić prvi na 50 m leđno (35.04), a mlađa kadetkinja Mia Zekanović prva na 50 m slobodno (34.45). Osim spomenutih u najboljih 10 ulazili su i Zara Medanić, Mia Šarić, Matea Grbin, Dina Viduka, Mareta Mikulić, Luka Čikarela, Bernarda Petešić, Marko Lovrović, Tonka Plavčić, Zara Brtan, Ivano Kuman, Marta Vrdoljak, Andrea Uhoda i Erika Sorić.

Za PK Zadar su ekipne bodove osvajali i Maja Grgić, Anna Veselić, Niko Baričević, Ante Lovrinović, Andrija Radas, Filip Župan i Cvita Knežević. Tako su u ekipnom poretku plivačice osvojile sjajno drugo, a plivači peto mjesto.

20. travanj 2024 16:21