StoryEditorOCM
SportSVAKA ČAST

Odličan završetak sezone: Bepo Medić jedini je Dalmatinac s dvostrukom licencom u preponskom jahanju i dresuri konja na višoj razini!

Piše A. V. Š.
23. listopada 2024. - 14:25

Bepo Medić, član Konjičkog kluba Sv. Krševan iz Zadra, sjajno je završio onu natjecateljsku sezonu: kao prvi jahač u Dalmaciji osigurao je licence S2 i D2 u preponskom jahanju i dresuri! To znači da sada ima dozvolu preskakati veće visine odnosno prepreke od 1, 25 metara te u dresuri raditi zahtjevnije programe.

Licencu S2 osigurao je sjajnim skokovima, nakon što je pet puta preskočio visinu od 1.10 i 1.15 metara čisto i bez rušenja, te tako u lipnju osvojio zlato i broncu, a potom još dva zlata. Briljirao je i na dresuri koja se, za razliku od preponskog skakanja, ocjenjuje kroz subjektivno mišljenje. Nastupao je s novim konjem, mladom kobilom L‘evidence koja je u Zadra stigla iz Belgije i s kojom ovaj viked odlazi na prvi službeni turnir.

Bepo je kao najmlađe dijete u županiji i jedini dječak s nepunih 10 godina položio jahaču dozvolu, a ubrzo nakon toga i natjecateljsku licencu. Uz potpunu predanost konjičkom sportu, Bepo je i uspješan učenik Tehničke škole u Zadru, a uskoro odlazi i na natjecanje iz matematike.

23. listopad 2024 19:44