StoryEditorOCM
SportJEDINSTVENA U EUROPI

Održana 21. Međunarodna planinska atletska utrka Starigrad - Veliko Rujno, evo tko su pobjednici; Zadranka Vanja Petrović ostvarila odličan rezultat

Piše Zadarski.hr
14. kolovoza 2022. - 14:36

Slovenski reprezentativac Maj Pritržnik i članica AK Svetice Martina Horvat pobjednici su 21. Međunarodne planinska atletska utrka Starigrad - Veliko Rujno.

Zahtjevnu stazu dužine 13,6 km istrčali su svi koji su se našli na startu ove po mnogočemu jedinstvene utrke u Europi čije je start na 0 m n/v, a cilj na 920 m n/v i koja je jedina utrka na Starom kontinentu koja se trči u čast Blažene Djevice Marije.

- Ovdje sam došao na pripreme. Imam odlične uvjete za treniranje. Planinu i more, tišinu i mir, baš sve što mi je potrebno za napredovanje. Radostan sam da sam nastupio na utrci koja je i zahtjevna i zanimljiva, a uz sve to je i starija od mene. Vidimo se i dogodine, poručio je pobjednik Maj Pritržnik.

- Moram priznati da nisam razmišljala o pobjedi. Došla sam zavjetno istrčati utrku, a na kraju sam ciljem prošla prva. Kakva radosti i sreća! Hvala organizatorima na trudu i organizaciji ovako teške utrke. Sigurno se vraćam, izjavila je najbrža trkačica Martina Horvat.

Odlične rezultate ostvarili su i dalmatinski predstavnici. Krešimir Mrčela iz OKIT Vodice je bio srebrni u muškoj, a Vanja Petrović iz AK Alojzije Stepinac Zadar u ženskoj konkurenciji.

Utrci, zbog smrtnog slučaja u obitelji, nije mogao nazočiti direktor general Ljubo Ćesić Rojs pa je u njegovo ime pobjednicima pehare uručio njegov izaslanik Višeslav Dokoza, ujedno i član Organizacijskog odbora utrke. Ruku mu je pružio glavni sudac Danijel Tadić.

image

Planinska utrka Starigrad – Veliko Rujno

Photographer: Zizi/

- Došlo je vrijeme da se na ovoj stazi i u ovom prekrasnom mjestu održi i jedno od velikih međunarodnih natjecanja u planinskom trčanju u što će se svojim angažmanom uključiti i Savez, naglasio je Slobodan Miolović član Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza. Turistička zajednica općine Starigrad i ove godine tradicionalno je podržala utrku koja je sastavni dio turističke ponude podvelebitskog kraja. Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli da se utrka održi, Parku prirode Velebit, Nacionalnom parku Paklenica, Zadarskoj županiji i pokrovitelju utrke, predsjedniku svih Hrvata, Zoranu Milanoviću, rekao je u svom obraćanju Višeslav Dokoza.

Utrku i sve natjecatelje je blagoslovio svećenik župe Svetoj Jurja u Starigradu don Tomislav Končurat zazvavši blagoslov Majke Božje kraljice svih Hrvata na sve natjecatelje, hodočasnike i mještane Općine Starigrad koji će pohoditi Veliko Rujno u ove dane proslave Velike Gospe.

Rezultati utrke Starigrad - Veliko Rujno 2022:

Muška konkurencija:

1 Maj Pritržnik - Slovenija 1.07.26

2 Krešimir Mrčela - OKIT Vodice 1.08.19

3 Stjepan Ljeljak - AK Vrbovec 1. 21,25

Ženska konkurencija:

1 Martina Horvat - AK Svetice 1.27.19

2 Vanja Petrović - AK Alojzije Stepinac Zadar 1.52.47

3 Danijela Dimnjaković - AK Martin Dugo Selo 2.01.04

image

Planinska utrka Starigrad – Veliko Rujno

Photographer: Zizi/
18. travanj 2024 13:46