StoryEditorOCM
SportBROJNE AKTIVNOSTI

Održana skuština udruge "Grad košarke”, evo koji su događaji obilježili proteklu godinu

Piše Zadarski.hr
30. prosinca 2022. - 19:53

U prostoru Centra kreativne industrije održana je skuština Udruge "Grad košarke”.

Kroz kratku prezentaciju predsjednik Udruge Mario Brkić članovima je prikazao sve ono što je napravljeno u protekloj godini. Također, predstavljeno je financijsko izvješće te su izvršeni izbori za tijela Udruge. Udruga koja je osnovana kao volonterski pokret zadarskih navijača i zaljubljenika u košarku koji se bore za bolji, uspješniji i transparentniji KK Zadar ali i promicanje košarke kao dijela tradicije i građanskog identiteta grada Zadra u prvoj je godini djelovanja imala mnoštvo aktivnosti.

Od početka djelovanja upriličeno je nekoliko zabavnih, ali i edukativnih događaja s ciljem da se KK Zadar vrati u život grada i zajednice. Tokom godine uspostavljen i kontakt s tri košarkaška velikana – Žalgirisom, Panathinaikosom i Bayern Münchenom, a susreti su urodili i novim idejama kako naš voljeni Klub vratiti na staze slave. Fokus rada ove godine prije svega stavljen je na suradnju s mladima i potporu omladinskom pogonu KK Zadar, kao i pomoć drugim mladim košarkašima u gradu. Odrađen je tako uz potporu vodeće hrvatske IT kompanije Infinum hvalevrijedan projekt ‘’Sportska psihologija za mlade košarkaše’’, u sklopu kojeg su mladi zadarski psiholozi Katarina Martinović i Toni Gauta održali niz radionica, predavanja i praktičnih vježbi za djecu, trenere i roditelje. Bio je to prvi put da su mlađe kategorije košarkaša imale priliku surađivati sa sportskim psiholozima što im je bilo od velike koristi.

Udruga je financijski pomogla i juniore Puntamike kako bi mogli sudjelovati na završnici prvenstva Hrvatske. Također, možda i najviše od svega istaknut je ponos na činjenicu da je u srpnju potpisan ugovor o suradnji između KK Zadar i Udruge “Grad košarke”. Ovim činom uspostavljeni su temelji međusobne suradnje i podrške, s ciljem jačanja branda KK Zadar i kluba na ponos cijele zajednice brojnih zadarskih navijača i ljubitelja plavo-bile boje. U sklopu navedene suradnje izbačene su i prve GK majice, sudjelovali smo u organizaciji posjeta igrača osnovnim školama; snimljen je promotivni spot za godišnje ulaznice KK Zadar u sezoni 2022./2023 te je na kraju godine odrađena akcija ‘‘Pokloni mu srce‘‘ gdje su navijači svojim donacijama izravno financijski pomogli voljenom Klubu.

Najvažnija aktivnost Udruge dogodila se u kolovozu kada su na prvim povijesnim demokratskim izborima odabrani predstavnici navijača u Nadzorom odboru KK Zadar. 

Detaljno financijsko izvješće rada Udruge pokazalo je da je čak 70 % svih isplata Udruge bilo izravno ulaganje u KK Zadar i projekte za mlade košarkaše. Također, na samoj skupštini izvršeni su izbori za tijela Udruge i pritom su potvrđene funkcije predsjednika, tajnika i upravnog odbora Udruge. 

03. prosinac 2023 08:58