StoryEditorOCM
SportNA RAZINI

Održao se tradicionalni sportsko-edukativni kamp Taekwondo kluba Jastreb na kojem je treninge držao višestruki svjetski i azijski prvak Yousef Karami

Piše Zadarski.hr
24. kolovoza 2021. - 13:35

Od 18.08. do 25.08.2021. godine u Holiday Parku Zelena Punta, u suradnji s Adriatic Tours Resort-om, u mjestu Kukljica, na otoku Ugljanu održan je već tradicionalni sportsko - edukativni kamp Taekwondo kluba Jastreb, već drugi ove godine.

U prvom terminu u mjesecu lipnju sa 180 sudionika održao se dječji taekwondo kamp pod nazivom “Sportska edukacija za novi život” u kojem je sudjelovala i azilantska populacija, dok je u mjesecu kolovozu organiziran taekwondo kamp s međunarodnim instruktorom Yousefom Karamijem.

Nažalost ove godine u isto vrijeme Europska taekwondo federacija organizirala je Europsko prvenstvo U-21 za mlađe seniore u Estoniji  zbog čega  je nekoliko zemalja preliminarno prijavljeno za kamp moralo odustati od sudjelovanja jer je termin EP zbog pandemije korona obznanjen u izuzetno kratkom roku, neposredno prije održavanja.

U drugom dijelu ljetnog sportsko – edukativnog kampa, koji se održava tradicionalno već 25 godina u organizaciji TKD kluba Jastreb, sudjelovalo je 99 sudionika iz TKD klubova Jastreb, Karlovac, Radnik – Križevci, Combat – Zagreb, među kojima su bili uključeni i sportaši Hrvatskog para taekwondo saveza i sportaši iz dva rumunjska kluba – njih 49 (TKD klub Dynamic i Revolution). Indijski klub Negy taekwondo akademija dobila je odobrene vize zadnja dva dana održavanja kampa zbog čega su odustali od dolaska.

Kamp je predvodio trener, renomirani sportaš, osvajač olimpijskog odličja, višestruki svjetski i azijski prvak, magistar kineziologije i sportske psihologije i doktor sportske sociologije, Yousef Karami, uz pomoć stručnih suradnika Alija Noghandoosta i kondicijskog trenera Marija Rendulića.

Treninzi su se održavali 2 puta dnevno, u dvije grupe (mlađi kadeti i kadeti / juniori i seniori) u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima na specijaliziranoj tatami podlozi, na otvorenom u borovoj šumi uz maksimalno iskorištavanje prirodnih resursa. Uz glavnog instruktora Yousefa Karamija u treninge su bili uključeni i treneri klubova sudionika kao asistenti.

image
Klub Jastreb

Slobodni dan bio je iskorišten za poludnevni izlet brodom na obližnje atraktivne plaže u zadarskom arhipelagu.

Organizirane su i edukativne radionice u koje su bili uključeni i para sportaši sa svojim motivacijskim predavanjima.

Borba s pandemijom Korona virusa i rad u posebnim uvjetima

Unatoč činjenici da je već duže vrijeme svijet sporta stao zbog pandemije COVID -19, sportašima je uključivanjem u navedeni kamp na otvorenom ipak omogućen nastavak sportskog rasta i razvoja.

Za vrijeme trajanja kampova vodila se briga o  protuepidemijskim mjerama, dezinfekcija ruku, sportskih rekvizita i tatamija, dok su se sve aktivnosti odvijale na svježem morskom zraku.

Premda je interes klubova drugih zemalja bio velik, nažalost smo ove godine zbog pandemije bili primorani limitirati broj sudionika i smanjiti rizik od moguće zaraze, a kako je već gore navedeno; održavanjem Europskog prvenstva u isto vrijeme odvijanja kampa broj sudionika je bio znatno manji od planiranog. U narednim godinama vjerujemo u daljnji razvoj ovog projekta u normalnim uvjetima, što će nam omogućiti uključivanje puno većeg broja međunarodnih sudionika.

image
Klub Jastreb

Za vrijeme boravka u kampu posjetio nas je načelnik općine Kukljica g. Marin Boško kojeg smo upoznali  s daljnjim planovima, potrebama i mogućim vidovima suradnje u budućnosti.

Na kraju zajedničkog druženja svim sudionicama bit će podijeljene diplome, a najzaslužnijima aktivnosti medalje i prigodne nagrade.

Ovim putem izražavamo veliku zahvalnost, upravi i ljubaznom osoblju u Holiday Parku Zelena Punta, Adriatic Tours Resort i svim medijima koji nam daju krila za daljnji sportski uzlet.

02. svibanj 2024 14:24