StoryEditorOCM
SportNOVO PRIPĆENJE

Ponovno se oglasila Crvena Zvezda: "ABA liga je ostala nijema, a inače ju zovu privatnom srpskom prćijom"

Piše Sport SD
12. studenog 2023. - 09:37

Zadar će danas od 17 sati u sedmom kolu ABA lige ugostiti Crvenu zvezdu. Beogradski klub je u subotu navečer objavio priopćenje kako su dan uoči utakmice u Zadru napadnuti članovi njihove delegacije te traže da se igra pred praznim tribinama:

- ABA liga je tom prilikom ostala nijema, iako je liga koju igramo nazvana ‘privatnom srpskom prćijom‘, ali i propustila priliku da spriječi rast ničim izazvane tenzije, koja se u subotu pretvorila u nasilje i lov na naše ljude po Zadru.

Zbog svega toga, iako ih smatramo direktno odgovornima zbog šutnje, kao čelnike ABA lige: direktora Dubravka Kmetovića, sportskog direktora Miliju Vojinovića, Vanu Dunov predsjedavajuću ABA lige (i direktoricu KK Zadar ujedno), disciplinskog suca Hrvoja Vidana i Aleksandra Todorovića direktora za medije, da se hitno oglase i donesu konkretne odluke kako se nedjeljna utakmica ne bi pretvorila u nastavak ove ‘kampanje‘ koja je očigledno najavljena još prije tri dana.

S kojim razlogom i u čijem interesu – nije nam poznato! Rezultate nečinjenja, šutnje na to priopćenje smo vidjeli u subotu uvečer ozbiljnim ozljedama nevinih ljudi.

KK Crvena zvezda Meridianbet zato još jednom podsjeća javnost da je u subotu navečer i službeno zahtijevao da se utakmica 7. kola ABA lige odigra bez prisustva publike, jer smatramo da poslije svega što se događalo u prethodnih nekoliko dana i kulminiralo napadima u subotu, ne postoje uvjeti da se ova utakmica odigra uz prisustvo publike.

Ili ćemo još jednim ‘trulim kompromisom‘ ili novom šutnjom ABA lige ‘provjeriti‘ imaju li ove akcije još neku ‘epizodu‘ sačuvanu za dvoranu, utakmicu i košarkaše Crvene zvezde?", piše u priopćenju.

03. svibanj 2024 00:01