StoryEditorOCM
SportSUBAŠIĆ SE SLOMIO PRED NOVINARIMA

Oprostite na suzama, emocije su jeb*** stvar

3. srpnja 2018. - 20:10
subasic

Pred novinare su u Sočiju od hrvatskih nogometnih reprezentativaca danas su izašli Danijel Subašić i Domagoj Vida.

Subašić je bio junak hrvatske reprezentacije u okršaju protiv Danske s tri obranjena kaznena udarca. Upitan je za tajnu svojih obrana. Jesu li to bili raniji izlasci s linije?

"Suci nas puno upozoravaju da ostanemo na liniji, ali normalno je da izađemo metar ispred i mislim da je sve regularno. Ne znam tko priča o tome. Onaj sudac koji je pokazao tri žuta kartona? Neka ne priča više...", rekao je Subašić.

Otkrio je i što mu je prolazilo glavom prije raspucavanja penala.

"Dan prije na treningu obranio sam pet, šest penala i bio sam miran. Pomislio sam si: 'Daj Bože da i danas obranim kako treba". Bio je veliki pritisak i na kraju je dobro završilo", objasnio je Subašić.

Otkrio je Subašić i kakvu utakmicu očekuje protiv Rusije.

"Bit će to teška utakmica sigurno. Imat će veliku podršku navijača jer igraju kod kuće i dobra su ekipa. Ali nama je dodatna motivacija što će svi na stadionu biti protiv nas. Kako će igrati? Oni su domaćini i valjda bi trebali napasti. Ali imamo odgovore na sve što nas čeka".

Uslijedilo je pitanje koje je rasplakalo hrvatskog junaka. Za nas koji nismo upoznati sa situacijom, koliko vam znači majica s likom Hrvoja Ćustića?

"Pa, kada se to dogodilo...", izustio je Subašić i briznuo u plač. Nije mogao sakriti emocije.

"Ne volim pričati o tome", dodao je, a Domagoj Vida ga je pokušao utješiti.

Nakon Subašića na red je došao Domagoj Vida.

"Danska možda nije bila naša najbolja partija. Znali smo koliko je važno proći Dansku, posebice nakon ispadanja od Portugala koji nam je ostavio etiketu. Jako smo to željeli i Bogu hvala uspjeli smo proći na penale. Mislim da je sada malo manji pritisak i da smo dobili veća krila. Idemo do kraja ako dragi Bog da. Došli smo jako blizu i ne mislimo sada stati".

Rekli ste da nećete pričati o tome u medijima do četvrtfinala?

"To je bio jedan dogovor s gospodinom Packom. On je rekao do osmine finala, ja sam rekao do četvrtfinala da nećemo pričati. Cilj nije bilo četvrtfinale. Cilj je finale i osvojiti zlato".

Dogovor je pao prije sedam, osam mjeseci. Što se promijenilo otad?

"Nismo bili u dobroj situaciji. Ali znamo svoje mogućnosti i uvijek smo bili najbolji kada je trebalo. Ovim pobjedama se sve više dižemo i pokazali smo na ovom SP-u da se imamo pravo nadati velikim stvarima. Treba vjerovati da možemo otići do samog kraja. Kako zbog igrača koje imamo, tako i navijača koji su nam dodatni poticaj. Sve je na novou i nadamo se da će potrajati čim duže".

19. travanj 2024 19:17