StoryEditorOCM
SportTAEKWANDO KLUB ZADAR NA SLOVENIA OPENU

Oreč zlatna, Župan srebrna, juniorke ukupno treće!

Piše Ivica Gjergja
26. veljače 2019. - 11:28

Na međunarodnom WTF turniru G1 statusa Slovenia Open, održanom u Ljubljani nastupilo je oko 900 natjecatelja (kadeta, juniora i seniora) iz 198 ekipa iz trideset zemlja. Na njemu su nastupili i članovi Taekwando klub Zadar, juniorke Ariana Oreč i Marta Župan i junior Frane Pavić.

Ariana Oreč je nastupila u kategoriji - 68 kg i ostvarila odličan uspjeh. Uz dvije borbe i pobjede osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. Prvu borbu protiv Čehinje Izabele Ranecke dobila je 18:3, a u finalu Zoranu Sandić iz BiH pobijedila je 3:2 i okitila se najvišim odličjem.

Marta Župan u kategoriji + 68 kg odradila je tri borbe uz dvije pobjede i osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. Prvu borbu protiv Lare Bokan iz Srbije, dobila je premoćno 11:1, drugu protiv Talijanke Stefanie Kerschbamer 8:1, a u finalu protiv Darije Zeljko iz zagrebačkog Osvita izgubila je tijesno 5:8.

Junior Frane Pavić je u kategoriji - 63 kg nastupio u osmini finala i nije prošao dalje, izgubio je od Talijana Giacoma Carmelia 4:17. Odličan rezultat ostvaren je i u ekipnom poretku. Od 73 juniorske ekipe Taekwondo klub Zadar popeo se na visoko deseto mjesto, dok su juniorke osvojile ekipno treće mjesto.


 

26. lipanj 2024 13:27