StoryEditorOCM
SportVESLAČKI KUP DALMACIJE U DUBROVNIKU

​Oslabljeni Jadran u ukupnom poretku drugi!

Piše Ivica Gjergja
26. travnja 2017. - 19:06

Na trećoj ovogodišnjoj regati za Kup Dalmacije koja se održala u Dubrovniku nastupili su veslači Jadrana iz Zadra. Na regatu su putovali oslabljeni za seniore i najbolje juniore što se odrazilo i na rezultat, ali su mladi veslači svojim postignućima nadoknadili nedolazak najboljih veslača pa je nastup prošao uspješno.

U ukupnom poretku regate osvojeno je drugo mjesto iza splitskog Gusara, a kadeti su još jednom odnijeli pobjedu u svojoj kategoriji. Seniori i najbolji juniori nisu nastupili zbog priprema za Hrvatsko veslačko prvenstvo koje je u Zagrebu na rasporedu u subotu i nedjelju, 29. i 30. travnja.

- Na regatnoj stazi u Rijeci dubrovačkoj bilo je dosta vjetra koji je mijenjao smjer od bure, na početku regate, do jugozapadnog vjetra na polovici natjecanja. Međutim, regata je uspješno privedena kraju pa su veslači Jadrana odradili još jednu provjeru pred veslačko prvenstvo Hrvatske koje je ove sezone za mlađe dobne kategorije u srpnju, kazao je trener Petar Milin. Ukupno su veslači Jadrana osvojili dvanaest medalja, dva prva, šest drugih i četiri treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su Ela Žuvanić zajedno s Andreom Paladom iz splitskog Mornara te Luka Pera i Mihovil Bogatić u dvojcu na pariće kadeta.

Drugi su bili mlađi juniori Tonči Bezinović i Ivan Grancarić u dvojcu bez kormilara, Margita Andrić u samcu kadetkinja, Grgo Gurlica i Frane Bencun u dvojcu na pariće kadeta, Ela Žuvanić u samcu juniorki, Lovre Lapčić u samcu mlađih kadeta te Jakov Grković i Ivan Mustać u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Treći su bili u dvojcu na pariće juniori Jure Kasap i Luka Čurković, u dvojcu na pariće mlađih juniora Marko Medin i Ivan Validžić, u samcu kadetkinja Laura Antičević te u četvercu GIG kadeta Noa Špralja, Martin Košta, Marko Škrokov, Petar Miloš i Dominik Ferjančić kao kormilar. Četvrta je u samcu juniorki bila Maris Milin, a sedmo mjesto zauzeli su Bernard Murtić i Đani Peraić u dvojcu na pariće mlađih kadeta. Slijedeća regata za kup Dalmacije održat će 20. svibnja pod Biokovom u Makarskoj. 

07. svibanj 2024 12:00