StoryEditorOCM
SportMLADE NADE

Osnovne i srednje škole Zadarske županije nikad nisu bile ovako uspješne u sportu na državnoj razini! A priča djevojčica iz Zemunika je posebna...

Piše M.Magaš
14. srpnja 2022. - 14:49

U 20 godina djelovanja Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije nije bilo ovako dobrih rezultata!

Uspjesi školskih sportskih ekipa osnovnih i srednjih škola na ovogodišnjim Državnim natjecanjima pokazuju kako su naši učenici, osim što su odlični u svojim školskim obavezama, itekako talentirani sportaši i zaljubljenici u sport.

Tako su 1. mjesto na Držanom natjecanju osvojile ekipe:

OŠ Smiljevac -7 i 8 razred u košarci za dječake

OŠ S.K.Benje – 7 i 8 razredi u atletici za djevojke

OŠ Zemunik - 5 i 6 razred u futsalu za djevojke

OŠ Smiljevac – 5 i 6 razred u atletici za djevojke

Gimnazija Vladimira Nazora u šahu za djevojke

Gimnazija Vladimira Nazora u košarka za dječake

S 2. mjestom se mogu pohvaliti:

OŠ Smiljevac – 7 i 8 razred u atletici

OŠ Bartula Kašića – 7 i 8 razred u futsalu za djevojke

OŠ Smiljevac – 4 razred i mlađi u graničaru (miješano)

Broncu su osvojili:

OŠ Valentin Klarin iz Preka – 7 i 8 razredi u košarci za djevojke

Gimnazija Franje Petrića u šahu za dječake

- Od osnutka Savezna, od 2002. godine, sve do danas, nismo imali ovako dobre rezultate! Zaista sam ponosna na sve učenike i njihove škole koje su se potrudile da djeci pruže kvalitetne izvanškolske aktivnosti. Zanimljivo je kako su male, područne škole, poput Zemunika i Preka uspjele postići odlične rezultate, što me posebno veseli – istaknula je prof. Jadranka Duvančić, tajnica Hrvatskog školskog sportskog saveza od njegovog osnutka i, od prije nekoliko dana, njegova novoizabrana dopredsjednica.

No ono što su postigle šestašice iz OŠ Zemunik prije mjesec dana vrijedno je priče! 

Naime, one su, iz male škole koja broji svega 150 učenika, potopile brojnu konkurenciju i to u futsalu! Prvo na lokalnoj razini, zatim na regionalnoj, da bi u finalu državnog prvenstva svladale Ivanić Grad s 2:1.

image

Oš Zemunik

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Uspjeh je to koji ova škola nije nikad doživjela, a prof. tjelesnog, Božo Bičić u svojih 22 godine rada nije svjedočio.

- Njihovu vam želju za igrom i pobjednom ne mogu opisati! Ta je finalna utakmica bila poput filmske scene: kad su djevojke iz suprotne ekipe izjednačile na 1:1 ove moje su plakale i igrale! Iako ih je bilo strah poraza, nisu odustajale! Ali način na koji one slušaju što trebaju napraviti je posebna priča: nema kod njih, poput dječaka, igranja van dogovorene akcije. Kako im kažem, točno tako i naprave. Jedna je djevojka u žaru igre slomila prst, ali je plačući nastavila igrati i mene uvjeravala da joj nije ništa. Kad su dale posljednji gol, doslovno sedam sekundi prije kraja, to je bila neopisiva sreća - prepričava prof. Bičić dodajući kako su ih nakon pobjede dočekali u Zemuniku s bakljama.

image

Djevojčice iz OŠ Zemunik

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

- Bio je to velik dan za malo misto... Moram naglasiti kako smo trenirali svaki ponedjeljak od početka školske godine i to na njihovu inicijativu. Sve su djevojke ozbiljno shvatile svoju ulogu i mislim da je to najveća blagodat sporta i vannastavnih aktivnosti: učenje odgovornošću, timskom radu, suočavanje sa strahovima, ali i druženje i zabava sa vršnjacima - zaključio je prof. Bičić 

02. svibanj 2024 07:56