StoryEditorOCM
SportTREĆA NL JUG 9. KOLO

Osvrt: Na vrhu ljestvice županijski trio! Čak se i zapjevalo: "Kako je dobro vidjeti te opet na vrhu Zadre, Zadre naš, ostani tu, tu ti je mjesto“!

Piše Ivica GJERGJA
15. listopada 2023. - 12:03

Klubovi Zadarske županije u ovom rangu natjecanja, Zadar, Primorac i Vitez su na vrhu ljestvice zasluženo, upravo poredani tim redom. Divna slika zadarskog nogometnog ugođaja. Na kraju susreta u Zadru, a nakon uvjerljive pobjede i zauzimanja prvog mjesta u ligi, navijači predvođeni najvatrenijim njihovim kolegom Jerkom Biloglavom - Kartagom zapjevali su:

“Kako je dobro vidjeti te opet na vrhu Zadre, Zadre naš, ostani tu, tu ti je mjesto“!

U srazu s GOŠK Dubrovnikom 1919 nogometaši Zadra imali su više nego dobar pristup igri na terenu, a njihov angažman je donio pet golova, ne baš slaboj momčadi iz Dubrovnika. Zadar je bio odlično posložen u prvom dijelu susreta kad su i postigli tri zgoditka, a tada se u igri i efikasnosti istaknuo dvostruki strijelac Krešimir Luetić. Kombinacije Zadra su bile za pet, na kraju su oplemenili pobjedu nad Zmajem (M) i tako povezali dvije pobjede. U čelništvu kluba su zadovoljni odrađenim, no predaje nema nalaze se na prvom mjestu koje žele i hoće zadržati do kraja natjecanja, a prema onome što pokazuju i prikazuju na terenu vjeruje se da će uspjeti.

- Nakon pobjede u Makarskoj, ovo je za nas bila psihološki važna utakmica. Spojili smo dvije pobjede za redom, s čime sam zadovoljan. Mi nismo imali krizu igre, već krizu rezultata protiv Primorca. Odigrali smo na početku odličnih pola sata i želio bih da moji igrači uvijek tako budu gladni dobre igre, gladni postizanja golova i želje za pobjedom. U drugom poluvremenu je bilo nepotrebnih tehničkih pogrešaka. Što se tiče nadolazećih derbija, gledamo isključivo prvu slijedeću utakmicu, gdje se idemo nadigravati. Nemamo kartoniranih pojedinaca, Bruno Grgić je dobio udarac, to moram vidjeti sa medicinskom službom o čemu se radi, kazao je trener Zadra, Marin Oršulić.

Na ljestvici po učinku Zadar je prvi:

1.Zadar 9 6 1 2 20:9 19 bodova.

Što se tiče Primorca kod njih je veliki mir u kući, njihovi igrači pored toga što doma uzimaju tri boda i sa strane donose bod, a što su učinili i sada u srazu sa Splitom na Parku mladeži. Idu svojim uhodanim putem. Iako su vodili igrači Splita, a Primorac pored toga igrao sa igračem manje, isključen je nakon drugog kartona Dino Kulaš, Primorac se izdigao iznad svega i zgoditkom Okuchukwu donio taj veliki bod. Primorac već osam utakmica ne zna za poraz, a sigurno je da će to ostati zapisano u arhivi ovog uzornog kluba.

- Što vam reći jednostavno smo u formi, ide nas igra i rezultat, očekujem da ovako nastavimo i dalje jer nema razloga da stanemo, kazao nam je kratko kapetan Primorca, Stefan Lazarevski.

Na ljestvici po učinku je Primorac drugi:

2.Primorac 5 3 1 14:7 18 bodova.

Nakon prespavane noći Viteza i povišenog andrenalina, koji je kumovao time što se nije postigao pogodak da se u srazu sa Zagorom „uzmu“ sva tri boda, danas je mirnije. Naime, slegle su se strasti, u polju i pred golom gosta iz Unešića bili su domaćini vladari situacije, u nekoliko puta su imali prigode za postizanje zgoditka i time uzeli pobjedu, no uvijek je na pravom mjestu bila obrana gosta i vratar Domagoj Lukač.

Što je dečko obranio napadaču Viteza, Vlatku Blaževiću u 46. i 47. minuti pa to je za zapamtiti – izvrsno je reagirao. Oba put je uletio u šut i time spriječio zgoditak, a ne samo ovom prigodom nego u još nekoliko koje ne bi nabrajali. Ovaj put Vitezovi u duelu s Unešićanima nisu imali „uštimane ciljnike“, na čemu će sigurno je trener Marko Pinčić morati poraditi. U devet odigranih kola Vitezovi su sa ovom odigranom sa Zagorom ostvarili pet neodlučenih rezultata, a prilika je bilo za zgoditke. Gosti su zadovoljni otišli doma. Na kraju susreta smo čuli jednog domaćeg navijača kako viče: „Vlatko, Vlatko (misli na Blaževića) nije ti lako i slatko što si promašio“!

- Što reći kad ne postigneš iz onakvih prigoda, moram reći da je njihov vratar izvrsno reagirao, tada je i bod dobar, iako smo igrali dobro, kazao je igrač HV Posedarja, Vlatko Blažević.

Na ljestvici po učinku je HV Posedarje treći:

3. HV Posedraje 9 4 5 0 16:7 18 bodova.

 

04. svibanj 2024 12:16