StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL JUG

Osvrt nakon drugog kola županijskih trećeligaša: Vitezovima tri boda, Primorcu jedan, Zadar - u ništa!

Piše I. Gjergja
4. rujna 2023. - 22:28

Nakon što su sva tri kluba iz Zadarske županije igrali svoje utakmice na gostovanjima, dva su neporažena, a jedan se „utopio“ u Neretvi. Je li to malo ili ne, kod navijačkog puka koji podržava i navija za klubove miješaju se emocije, pa je tako sa dosadašnjim učinkom od dvije odigrane utakmice u Trećoj HNL Jug HV Posedarje na prvom mjestu sa šest bodova, Zadar je šesti sa tri boda, a Primorac 14. sa jednim bodom. Što se HV Posedarja tiče, on je nakon što je Neretvu dobro „isprašio“ i zabio im šest komada, konačan rezultat u prvom kolu bio je 6:1, u Mravincima sa Slogom je odigrao pobjednički 1:0 i tako ponosno nosi šest bodova.

O Neretvi i tom porazu puno toga je rečeno, za Slogu može se reći da je bolja i upornija momčad pobijedila. Vitezovi su došli u vodstvo već u 15 minuti nakon dobro posložene akcije, koju je znalački u zgoditak pretvorio Vlatko Kralj. Dečko je opravdao mjesto prvotimca, prošlo prvenstvo mu je trener Pinčić davao priliku i ovaj mu sada višestruko vraća. Od zgoditka Vitez je znalački igrao, mirnom i pametnom igrom došao do konačne pobjede. Mora se reći da je trener Marko Pinčić nastavio sa dobrim kontinuitetom igara i pobjeda u ovom prvenstvu. Nakon susreta kazao je:

- Igramo dobro, znamo koji nam je cilj i želimo uživati u svemu tome. Momčad ima kvalitetu, spremni smo na velike stvari, moramo biti ravnopravni s ostalim momčadima u vrhu. Jednostavno, želimo bit prvi i ući u viši rang. Želim zahvaliti našim vjernim navijačima koji nam pružaju veliku podršku, ali i Upravi kluba koja je maksimalno uz nas.

Što reći za Zadar, nakon izvrsne predstave na otvaranju prvenstva sa Kamenom (4:0). Nakon Neretve koja je Zadru udijelila tri zgoditka, konačan rezultat bio je 3:1, možemo reći da je nakon susreta tišina gradila zidove, jer su se otišli Zadrani Neretvom nadigravati i pokazati karakter. Od toga sve govori rezultat. Sigurno je da će trener Mario Oršulić i njegov stožer trebati još dosta toga napraviti posložiti dobro kockice koje će iznjedriti kvalitetnu ekipu i dobar tim odličnih pojedinaca. Stoga dečki i struko, glavu gore, pred vama je još dosta igara u kojima će biti pobjeda i poraza. Ne dajte se skrenuti sa zacrtana puta.

Primorac je napravio malo čudo, naime, nakon što je dva puta „plesao na žeravici“ i dobro se opekao, u srazu sa Neretvancem u prvenstvu i u kup natjecanju sa Radnikom Križevci gdje su poražen u Sinju, dečki trenera Dragana Blatnjaka zaigrali su dobro, protiv Junaka jednog od kandidata za prvaka, i uzeli mu bod. Istina nisu im cvjetale ruže no ne daju se, drže se i idu svojim putem. Postići tri zgoditka na gostovanju to može samo ozbiljna i dobra momčad, a to Primorac je. Očekuje ih još jedan kandidat za naslov Zagora u sljedeću subotu u Biogradu. Tada će se vidjeti gdje su i što im nedostaje. 

Redoslijed: 1. HV Posedarje sa 6 bodova, 6. Zadar sa tri, a 14. Primorac sa jednim bodom.

 

04. svibanj 2024 15:53