StoryEditorOCM
SportMATEO ŠIMUNOV

Otac ga je vodio na svoje treninge, zavolio je loptu i postao prvi Zadranin s licencom "saveznog" malonogometnog suca

Piše Ivica Gjergja
14. listopada 2020. - 12:02

Ne pada plod daleko od stabla: Mateo Šimunov je sin poznatog nogometnog trenera vratara Radenka Šimunova koji je svojedobno bio odličan vratar mnogih klubova u Zadarskoj županiji, a davne 1986. godine bio je u Dinamu kada ga je trenirao Ćiro Blažević, „trener svih trenera“.

Njegov Mateo je bio i sada je malonogometaš, igra županijsku ligu, no potpuno se orijentirao na sudački poziv i postao prvi Zadranin među licenciranim „saveznim sucima” u malom nogometu!

Sudi u saveznom rangu prošle godine u Drugoj malonogometnoj ligi, a kako je nadaren, „iskočio“ je i sad je u Prvoj. Prije nekoliko dana bio je drugi sudac na prvenstvenoj utakmici Prve HMNL između Dinama i Squarea i ocijenjen je vrlo dobrom ocjenom.

Iz kola u kolo, Mateo se profilira kao odličan sudac. Na parketu je prava prezenca, elegantan, uredan, ozbiljan, pravičan, a kod igrača onako visok, „komad čovika“, izaziva pozornost i ne prilaze mu lako prigovarati, ako pak i prigovore onda procijede nešto nerazumno sebi kroz zube.

Pa otkud Mateo u sudačkoj organizaciji?

-Igrao sam nogomet, pa mali nogomet, otac me od malih nogu vodio na utakmice, na svoje treninge i tamo sam zavolio tu čarobnu igračku – loptu, koja me cijeloga uzela. S njom sam rastao, razvijao se i evo me sada u ovim godinama (26) s njom i na parketu. Kakva su mi sada razmišljanja, vjerujem da ćemo se dugo družiti, jer jednostavno volim ovaj poziv, on me ispunjava radošću i zadovoljstvom. Nastojim pošteno i korektno suditi, pogriješi se, ali ne namjerno da bih nekog oštetio, to nikada nisam i neću napraviti. No kada se učini previd može se i ispraviti, ali se klonim toga, priča nam Mateo.

Pred tobom je još dugo, dugo suđenja?

-Pa da. Rado ću to raditi, zaista jer to volim, educirat ću se, to i sada činim. Ne propuštam ni jedan seminar ili kakav sudački kamp, obvezno nazočim i uvijek se nešto nauči, zaključuje Mateo.

18. travanj 2024 14:37