StoryEditorOCM
SportVEĆ DRUGI PUT

Otkazana Izborna skupština Nogometnog saveza Zadarske županije, Darko Banić konsterniran, Reno Sinovčić sve objasnio priopćenjem

Piše Dražen Žura
10. svibnja 2021. - 15:29

Izborna skupština Nogometnog saveza Zadarske županije se već nakon jedne odgode uvjetovane nepovoljnom epidemiološkom situacijom, ponovno opoziva, stoji u Odluci koju je svim delegatima uputio Reno Sinovčić, predsjedni NSZŽ-a, u kojoj se navodi:

"Poštovani, moja želja kao dugogodišnjeg predsjednika saveza koji cijelo vrijeme pod mojim vodstvom radi kvalitetno, korektno i pošteno je da se tako nastavi i dalje. Pošto smo dobili obrazloženje od stožera CZ da skupštini može nazočiti maksimalno 25 osoba,a nama je potrebno da minimalno bude nazočno 45 osoba, nismo u mogućnosti da održimo skupštinu koja bi bila čista i transparentna. A jedini način da skupština bude čista i transparentna je da svi skupa budemo fizički nazočni, a za što nismo dobili odobrenje stožera CZ. S obzirom na preporuke stožera CZ da jedan dio sudionika bude prisutno on -line , a obzirom da za to nisu ispunjene tehničke pretpostavke prisiljen sam sazvanu skupštinu opozvati, a novu sazvati u novom terminu. U prilogu dostavljamo odluku stožera civilne zaštite Zadarske županije. Sportski pozdrav!", stoji u odluci koju je potpisao Sinovčić .

Zahtjev za odobrenje prema Stožeru Civilne zaštite Zadarske županije iz ureda NSZŽ-a upućen je 6. svibnja, te je istoga dana odgovor s obrazloženjem u navedenoj odluci otkazivanju, poslan putem elektronske pošte s adrese Šime Vickovića, zamjenika župana i Načelnika CZ.

Novo odgađanje, zateklo je Darka Banića, protukandidata Sinovčiću koju je javnosti predstavio svoj plan i program, napose iz razloga što je i ranija skupština otkazana na isti način, odnosno, s jednakim razlozima.

- Malo mi je čudno što je održavanje skupštine zakazano u uvjetima koji su istovjetni današnjima. Očito je je kako se zadarski ŽNS više od ostalih brine o zdravlju nogometne populacije, jer imam informaciju kako su klubovi Splitsko – dalmatinske županije, njih 75 održali izbore bez ikakavih problema, jednako i u Sisačko – moslavačkoj gdje ih je 80. Radu naše skupštine trebali su nazočiti 33 delegata, ali ne mislim se miješati u rad Stožera CZ, međutim, ne mogu ne primjetiti , odnosno, donijeti zaključak kako se mi u skupštini možemo nadati u trenutku kada se cijelo stanovništvo Zadarske županije procijepi – kazao je Banić.

25. travanj 2024 17:10