StoryEditorOCM
SportDOBRA TEKMA

Otvaranje sezone u AdmiralBET ABA ligi, košarkaši Zadra odradili su na pravi način, gotovo besprijekorno! Evo rezultata

Piše D.Žura
30. rujna 2022. - 20:00

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić,  Gledatelja:1500.

Zadar – SC Derby  96: 67  (25:8, 16:20, 24:20, 31:19).

Suci: Matej Boltauzer, Edo Javor  i  Milan Nedović (Slovenija).

ZADAR: Davis (9), Jordano (12), Klarica, Sikirić, Žganec (6), Čampara (5), Njegovan, Lakić (10), D.Drežnjak (9), Božić (30 ), Ramljak (13), Šantelj (2).

SC DERBY: Jackson(9), Magee (13), Pavlićević, Vučeljić (7), Hadžibegović (4), Baćović (2), Tasić (5), T.Ivišić (6), Z.Ivišić, M. Drežnjak (15), Tišma (6).

Otvaranje sezone u AdmiralBET ABA ligi, košarkaši Zadra odradili su na pravi način, gotovo besprijekorno, unatoč nekim razmišljanjima kako SC Derby nije pravo mjerilo. Ali, energija i  jako visoka razina pritiska na loptu jednako i suparnika, zarana je domaćinu donijela prednost koju ni jače momčadi ne bi uspjele uhvatiti.

Isto tako puno toga je išlo na pogon Luke Božića koji je prvi povukao, ali i obilježio završnicu utakmice, igrač  bez kojeg Zadar ne bi bio isti. Na stranu i primjedbe kako se sve igra na njega, ali je trener Danijel Jusup sa svojim suradnicima i u ostale „upumpao” dovoljno samopouzdanja, kao zalog za još bolje sutra.

Publika je pak postavila visoki cilj skandiranjem: "Šampioni, šampioni!"

image

KK Zadar

Kk Zadar/Slobodna Dalmacija

Inače, prvi napadi i obrane zadarske momčadi dale su naslutiti u kojem će stilu igrati kroz cijelu utakmicu, brzo, borbeno, praktički lov na svaku loptu! Ulazak u dvoboj značila su dva slobodna bacanja Božića koji će se nedugo potom pokazati kao ključni igrač, kojem su u jednom dijelu pomoć iskazivali Antonio Jordano i Marko Ramljak iza čijeg imena valja zapisati NBA "zakucavanje”.

Ali su i dalje sva svjetla na pozornici bila usmjerena prema Božiću koji je imao odličnu realizaciju, na koju je naslonio odličnu skok igru, čak devet do poluvremena. Praktički je iza svakog ubačaja, lakoćom hvatao gotovo pa sve što su gosti promašivali. A baš su bili očajni u šutu, nešto više od 18 posto, što je mizerno.

Istodobno, Zadrani su bili na 53 posto uspješnosti, što se u konačnici odrazili zavidnom razlikom na isteku prve dionice (25:8). Nešto su sabranije gosti krenuli u nastavak, najveća prijetnja Zadru bio je Fletcher Magee, što se znalo i prije početka utakmice. Nekakav ozbiljniji priključak momčad iz Podgorice nije uspjela napraviti, unatoč činjenici što su drugu četvrtinu dobili omjerom 20:16! 

image

KK Zadar

Kk Zadar/Slobodna Dalmacija

Imao je i Božić kratki "intermezo", međutim, baš kad je najviše trebalo on i Ramljak  upisali su šest poena, dovoljno da se Derby ne vrati u utakmicu.

Čekalo se na „rolu” Darija Drežnjaka, koji se pak prvi put ukazao u 21. minuti, imao je u kratkom roku dvije „trice”, dok je četiri  minute kasnije Karlo Žganec svojim slobodnim bacanjem donio najveću zadarsku prednost 56: 33!  Bitno značajni rezultatski  iskorak Derbyja donio im je zaostatak od svega 12 poena, međutim Žganec je „ uvalio Tricu”, a Sani Čampara polaganje za povratak mira kod domaće momčadi! Zaliha od 17 viška i kanonada „trica” u izvedbi Jordana i Božića bili su dovoljan razloga za dugotrajan pljesak i uvjerljivu pobjedu.

16. travanj 2024 11:55