StoryEditorOCM
SportATLETIKA

Otvoreno prvenstvo grada Dubrovnika: „Alojzije Stepinac“ uzeo 11 odličja!

Piše Ivica Gjergja
14. listopada 2021. - 23:16

Atletičari atletskog kluba „Alojzije Stepinac“ nastupili su na otvorenom prvenstvu grada Dubrovnika u atletici, nastupilo ih je 16 mlađe dobi, limači, limačice, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje u disciplinama trčanja, bacanja i skakanja. U konkurenciji 14 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore mladi Zadrani su ostvarili odlične rezultate osvojivši 11 medalja i toga šest zlatnih, dvije srebrne, te tri brončane.

Zlatna odličja osvojili su Dorijan Jurešić na 60 m i u skoku udalj, Lucija Luna Štuc i Bruno Dujić na 60 m, Ivona Petešić Frka u bacanju vortexa i Buga Marfat na 600 m. Sa srebrom su se u Zadar vratli su Chiara Čiklić u bacanju vortexa i Dorijan Jurešić također u bacanju vortexa dok su brončana odličja osvojili Buga Marfat u bacanju kugle i Bruno Dujić u bacanju vortexa i Roko Magaš 60 m.

Nakon natjecanja atletičari su uz trenere Ivu i Slobodana Miolovića imali priliku upoznati grad Dubrovnik u kojem su neki bili po prvi put. Atletičare je ugostio i franjevački samostan u Župi Rožat na čelu sa fra Dragom Ljevarom.

- Hvala im na gostoprimstvu i blagoslovu za sve rezultate i na snažnoj poruci mladima da mole, rade i baštine Domovinu Hrvatsku, rekao je po povratku s uspješnog natjecanja trener Miolović.

- Sretni smo i zadovoljni što smo imali priliku doći u Dubrovnik natjecati se, razgledati grad, pomoliti se i nastaviti dalje u nove pobjede i izazove, zaključio je predsjednik kluba i vođa puta, Mladen Peša.

18. travanj 2024 17:17