StoryEditorOCM
SportBOLJI START

Ovo je nekad bio derbi: Igra se u Zagrebu, ali evo zbog čega su košarkaši Zadra favoriti u sutrašnjoj utakmici s Cibonom

Piše Dražen Žura
6. listopada 2022. - 20:48

Ogled košarkaša Cibone i Zadra u "Draženovom domu”, uvijek je kroz ranije sezone imao predznak derbija, međutim, ovoga puta jezičac na vagi prednost nudi zadarskoj momčadi. Razlog je više nego jednostavan: Zadrani su u sezonu krenuli s dvije pobjede, dok je iza „ vukova” upisano jednako toliko poraza. Nadalje, u kronologiji Zadra upisano je njihovo dvomjesečno spartansko razdoblje priprema, tako da je mozaik kojeg su posložili trener Danijel Jusup i suradnici, gotovo pa savršen.

Uvjerljivo izdanje u ABA ligi protiv SC Derbyja, potom i lagana priča s Boscom u Prvenstvu Hrvatske, sjeli su u pravom trenutku. Istina, prije toga je Zadar i u Francuskoj imao više nego zanimljive rezultate, zaključno, nalaze se u top formi koja je uvelike bitna za otvaranje sezone.

Jedan od bitnih "kamenčića" u spomenutom mozaiku, odnosno, igri zadarske momčadi je Dario Drežnjak, čovjek koji u velikoj mjeri poznaje sustav rada kojeg prakticira Jusup, zajedno su radili u Širokom. Drežnjak je pak na turniru u Francuskoj ispisao dojmljive brojke....

- To je manje bitno, nikad se ne bavim statistikom, nego gledam kako će u konačnici odigrati momčad, praktički skroz sam podređen tome. I nije floskula ako kažem kako nije bitno koliko tko "zabije", nego momčadska igra u kojoj stalno netko iskoči. A to je po meni bitnije od bilo čega. Uz to, veseli me činjenica da nitko od igrača, bilo da su prva postava ili ulaze s klupe, ne nameće se kao pojedinac nego igra, za dobar rezultat. Baš se osjećamo kao jedan – kazao je Drežnjak koji je nedavno igrao protiv brata Matea koji se upravo iz Cibone preselio u Podgoricu u u SC Derby.

Nakon dugo godina u sastavu Cibone nema ni jednog Zadranina, ali zato u obje momčadi imamo igrače koji su bili dio jedne, odnosno druge momčadi, Lovro Mazalin je nosio zadarski dres, a Marko Ramljak onaj Cibonin, dok je po novome kapetan Zadra.

- Slijedi susret jedne nove Cibone i jednog novog Zadra, istina, poznajem dosta igrača koji je okupio trener Josip Sesar, ali ne kao "vukove", nego prema njihovim igrama u drugim hrvatskim klubovima. I kroz pripremu za ovu utakmicu radilo se na tome kako se na najbolji način suprotstaviti suparniku, bez da su nam i mislima bili njihovi porazi u dvije odigrane utakmice. Naš forte kroz cijelu sezonu će biti energija, vjerujem da na tom tragu možemo pružiti najviše, tako da nam je cilj i protiv Cibone zaigrati čvrsto od prve lopte – kazao je Dario i podcrtao...

- Ne mislimo nimalo dozirati našu igru, naprotiv, kako sam rekao naše je nastojanje odigrati na maksimumu bez obzira što nam dva dana iza utakmice u Zagrebu slijedi dvoboj u Crnoj Gori gdje nas dočekuje Mornar Barsko zlato. Ali o njim još ne razmišljamo, nego vjerujem ukoliko odigramo dobro protiv Cibone da će na to biti najbolja priprema za Bar – zaključio je Drežnjak.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati uz TV prijenos na HKS televiziji.

23. travanj 2024 08:59