StoryEditorOCM
SportU SRAZU S HAJDUKOM

Pakoštanci su osvajači kupa! "Napravili smo čudo. Počeli smo u seoskim ligama, a evo nas sada u Drugoj ligi s osvojenim Kupom Dalmacije"

Piše I. Gergja
19. listopada 2022. - 11:54

PAKOŠTANE - HAJDUK 5:4 (2:2)

BIOGRAD. Dvorana OŠ. Gledatelja 200. Suci: Mateo Šimunov (Zadar), Goran Duvnjak (Solin), Lovre Kaćanić (Split). Delegat: Tomislav Ćurković-Bobo (Zadar).

Strijelci: 1:0 R. Barešić (10), 1:1 Vrdoljak (15), 2:1 Katuša (16) 2:2 Sentić (ag 18), 2:3 Silić (22), 3:3 Kušeta (ag 25), 3:4 Kušeta (26), 4:4 Sentić (38), 5:4 M. Bačkov (39).

Najbolji igrač: Martin Bačkov (Pakoštane).

PAKOŠTANE: J. Šarin, R. Barešić, M. Šarin, M. Bačkov, Katuša, Rosan, I. Barešić, Kalac, Maksan, Lokin, Sentić, F. Bačkov. Predstavnik kluba: Tomislav Stojanov.

HAJDUK: Jelić, Jerončić, Kušeta,Kulić, Vrdoljak, Gabela, Radalj, Gudelj, Silić, Grubelić, Vuković. Trener: Mario Jurić.

Izvrstan ambijent na malonogometnom susretu finala Kupa Regije jug (Dalmacija) u Biogradu gdje je domaćin Pakoštane dočekao splitski Hajduk. Utakmica je počela oprezno s obje strane, da bi domaćini prvi jurnuli prema vratima Jelića iz Hajduka, ali nije bilo zgoditka. Nakon toga redom su promašivali Pakoštanci M. Bačkov, Sentić i Katuša, a jednako su uzvratili Splićani Vrdoljak, Kulić i Jerončić. Naoružani agresijom i upornošću koja ih inače krasi, domaći su i dalje bili opasni, pa su u 9. minuti susreta izveli akciju u tri poteza koja je Martina Bačkova ponovno dovela u prigodu. Tukao je oštro, ali je promašio vrata. U sljedećoj minuti M. Bačkov je inicijator akcije, proslijedio je loptu do Roka Barešića koji tuče i pogađa za 1:0 uz delirij na tribinama. Ne predaju se Hajduci, pa dominiraju parketom i Vrdoljak u 15. minuti poravnava. Igra je tada na strani gostiju, redaju se prigode i mijenja se rezultat na semaforu. Bilo je tu svega: od lijepih akcija, proigravanja, udaraca na gol, do obrana vratara, ali i dosta golova. Svaki je zgoditak priča za sebe. Gosti su kod vodstva i rezultata 3:4 u 28. minuti imali tri prigode za postići zgoditke i tako osigurati pobjedu, no u 28. Kušeta, pa u 34. Vrdoljak i na kraju u 36. minuti Silić, nisu uspjeli pogoditi. Domaći vratar Jure Šarin, zvani Struja, „zastrujio“ je udarce gostujućih igrača izbivši loptu u polje. Nakon toga domaća momčad preuzima inicijativu. Bude se Katuša, M. Bačkov i ostali, a Sentić eurogolom u 38. minuti najavljuje preokret. Samo minutu kasnije najbolji igrač susreta Martin Bačkov postiže i peti, pobjedonosni zgoditak, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje igrača Pakoštana i njihovih navijača. Osvojen je veliki trofej pobjednika Kupa Regije jug.

Na kraju susreta u Biogradu povjerenik natjecanja Druge HMNL - Jug Miroslav Dugeč predao je pobjednički pokal kapetanu Pakoštana Riku Maksanu. Plakete i odličja primili su igrači Hajduka, a dodijelio ih je Tomislav Ćurković. Sve čestitke Pakoštancima koji su zasluženo su pobijedili u finalu Kupa i uzeli trofej. Što drugo reći za klub kao što su Pakoštane, nego da su se uz izvrsno vođenje čelništva vinuli u malonogometne visine Dalmacije. Za nepunu godinu dana od igranja u županijskoj ligi, prvo su došli pod HNS-ovu natjecateljsku kapu, a onda su nakon kvalifikacija i poziva ušli u Drugu HMNL - Jug i osvojili Kup Regije jug. A kada budu igrali sljedeću utakmicu u Kupu Hrvatske, treba im skinuti kapu i pokloniti se ostvarenim rezultatima. Stoga još jednom bravo za igrače i rukovodnu strukturu Kluba.

- Mislim da smo zasluženo osvojili trofej. Bilo je teško, no sada je nakon završetka i pobjede slatko. Kada vratim film unatrag, čini mi se da smo napravili čudo. Počeli smo u seoskim ligama, a evo nas sada u Drugoj ligi s osvojenim Kupom Dalmacije. Što se tiče finalne utakmice, ona je očekivano bila tvrda i teška. Rekao bih da su naši protivnici imali svojih prigoda, dobro su stajali na terenu, no sve smo uspjeli sanirati te negativan rezultat pretvoriti u pobjedu. Našim Pakoštanima donijeli smo lijep trofej. Idemo slaviti i feštati do zore - kazao nam je najbolji igrač Pakoštana Martin Bačkov.

- Što reći nakon poraza, sami smo krivi jer smo imali utakmicu i rezultat pod kontrolom. Našim suparnicima Pakoštanima čestitam na osvojenom trofeju - kazao je kapetan Hajduka Stipe Vrdoljak.

 

 

03. svibanj 2024 01:50