StoryEditorOCM
Sport"RADAŠINOVCI 2022"

Pakoštane i Budak u finalu malonogometnog Memorijalnog turnira posvećenog Božidaru Bašiću

Piše Marko Ledenko Mane
15. rujna 2022. - 18:23

U srijedu je odigrano polufinale, gledatelji su s pravom očekivali i doživjeli kvalitetne utakmice. Pakoštane i Udruga studenata BIK priredili su gledateljima pravu malonogometnu dramu, s puno neizvjesnosti do zadnjeg sučevog zvižduka, jer su šesterci odlučili pobjednika i finalistu turnira. Sva četiri gola postignuta su u prvom poluvremenu.

Pakoštane su odlično otvorile utakmicu i na semaforu u 18.minuti rezultat je glasio 2: 0 za Pakoštane. Studenti su nevjerovatnom brzinom uzvratili i poravnavaju rezultat na 2:2 u poslljednje dvije minute prvog poluvremena. U drugom poluvremenu nastaje otvorena,muška, napadačka igra s mnogo sjajnih poteza, pogođenih stativa i izglednih prilika, ali mreže su ostale netaknute. Pristupilo se izvođenju šesteraca, gdje su Pakoštane bile spretnije i zasluženo se plasirale u veliko finale s konačnim rezultatom 4:3.

Prošlogodišnji pobjednik turnira Budak od prve minute utakmice krenuo je žestoko i ekipa Prvo kolo teško se nosila s takvim ritmom igre. Prvo kolo je igralo bez zamjene i to im je otežavalo da se mogu ravnoprano nositi s takvom kvalitetnom ekipom. Budak je nastavio sa silovitim napadima i naplatili su svoju dobru igru rezultatom 3:1 na kraju prvog poluvremena. U drugom poluvremenu Budak je nastavio svoju dobru igru, ali nisu povisili rezultat. Ivan Mikuluć je u zadnjoj minuti utakmice postigao pogodak za Prvo kolo i uspio ublažiti poraz 3: 2.

U velikom finalu prošlogodišnji pobjednik turnira Budak, odmjerit će snage protiv novog drugoligaša Pakoštana. U utakmici za 3. mjesto igraju Udruga studenata BIK - Prvo kolo.

Mjesno igralište. Gledatelja: 300. Suci: Krešo Zrilić i Damir Lerga

PAKOŠTANE - UDRUGA STUDENATA BIK (2: 2) 4: 3

PAKOŠTANE - Maksan, Rosan, Šarin 1, Birkić,

Vučkov, Barešić-Bićo, Mitrović, Lokin, Kalac 1

Voditelj ekipe: Luka Šarin

UDRUGA STUDENATA BIK - Bačić 1, Vukančić,

Kolić, Petrović, Ročak, Katuša, Jurica 1,

Raspović, Nimac,

Voditelj ekipe: Josip Katuša

BUDAK - PRVO KOLO 3: 2

BUDAK - Bačić, Knežević, M.Perica,

, Biluš 1, Kuman, Čirjak 1,

T.Orlović, Rubelj 1, Colić-Škuca

Voditelj ekipe: Mateo Orlović

PRVO KOLO - Čirjak-Miš, Anić 1, Mikulić 1,

Katuša, Mršić-Pegy, Budan,

Kuman, Batur

Voditelj ekipe: Ivan Budan

19. rujan 2024 08:40